Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Holm high kickom savladala Correiu, žalostan nastup i poraz Arlovskog | Fight Site

Holm high kickom savladala Correiu, žalostan nastup i poraz Arlovskog

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2017 16:23h Autor:

Correia vs. Holm

UFC Fight Night u Singapuru završio je prekrasnom nokaut pobjedom Holly Holm nad Bethe Correiom te izuzetno slabim nastupom Andreia Arlovskog, u borbi koja mu je bila na sve ili ništa. Colby Covington savladao je Dong Hyun Kima, a Rafael Dos Anjos je uspješno debitirao kao velteraš.

Holm i Correia odradile su dvije runde na način da je inače podosta tolerantna singapurska publika počela hukati, a došlo je i do toga da je sudac Marc Goddard zaustavio borbu i rekao kako poštuje taktičke zamisli, no da u borbi mora biti kontakta. Ipak, ništa od toga nije pomoglo da publika u prvih deset minuta vidi ijedan spomena vrijedan pokušaj. Ulaskom u treću rundu, Correia počinje provocirati i pozivati Holm da napadne, što joj je zapravo bila taktika kroz cijelu borbu, budući da je poznato kako je Holly opasno kontrašica. No, to joj se obilo o glavu. Bivša prvakinja je prvo jedan udarac fintirala, da bi nakon toga lijevim high kickom protivnicu poslala u carstvo snova. Aperkat nakon toga bio je nepotreban, ali je poslužio kao tzv. “kazneni” za sve što je Correia prošlih tjedana govorila. Sjajan nastup Holly Holm i prva pobjeda još od borbe protiv Ronde Rousey.

Andrei Arlovski doživio je peti poraz u nizu te možda i završio svoju profesionalnu borilačku karijeru. Taj se zaključak dovodi iz toga što je bivši teškaški prvak odradio jedan od svojih najslabijih nastupa, pa čak i na taktičkom polju, gdje je uvijek pronalazio načine za nadvladati svoje protivnike. Jako je slabo otvorio borbu protiv Marcina Tybure te već u prvoj minuti dozvoljava da mu Poljak uhvati pokušaj middle kicka i dođe do rušenja. Nakon toga je uslijedilo tri minuta napada Tybure iz gornje pozicije, a Arlovski je izdržao pravu kanonadu udaraca. Ipak, dvadesetak sekundi prije kraja se Arlovski napokon izvukao te je ozbiljno uzdrmao Tyburu. Krenuo je u napad, činilo se da ga ima na staklenim nogama, no znak za kraj runde je spasio poljskog borca.

Druga runda bila je vrlo kvalitetno odrađena od strane Arlovskog, pametno je držao distancu i pogađao, a Tybura se činio potrošen i umoran. Bio je spor i nikako nije uspijevao doći do ritma. Tako se otišlo u treću rundu u kojoj Arlovski radi nevjerojatnu grešku. Nakon samo pola minute odlučuje forsirati klinč te nakon otprilike minute hrvanja, Tybura dolazi do novog rušenja i nove potpune kontrole, koja mu je osigurala tu rundu, kao i pobjedu jednoglasnom odlukom. Jako slabo izdanje oba borca, ali i u takvom izdanju je Tybura došao do najveće i najvažnije pobjede svoje karijere. Kada je Arlovski ovako slabo izgledao u borbi koja mu je bila na sve ili ništa, uistinu se postavlja pitanje ima li smisla boriti se i dalje.

Colby Covington iskoristio je svoje nadmoćno hrvanje te je u jednoj teško gledljivoj borbi savladao Dong Hyun Kima čistom sudačkom odlukom. Teško se može reći da je Amerikanac napravio nešto vrijedno spomena, do pobjede je došao kvalitetnom neutralizacijom kvaliteta svog protivnika. Borba je većinom protekla na nogama uz ogradu, gdje je Covington pokušavao doći do rušenja koje je Kim većinom kvalitetno branio, ali nije uspijevao okrenuti poziciju u kojoj bi on došao do prednosti. Koreanac je imao svojih trenutaka početkom druge i krajem treće runde, ali nikako dovoljno za stvoriti bolji dojam kod sudaca, koji su se u potpunosti priklonili zasluženom pobjedniku Covingtonu. Nekoliko rušenja mu je ipak uspjelo te je i to dodatno doprinijelo dojmu. Još jedna pobjeda borca iz American Top Teama, no ovakvim stilom borbe će mu put prema vrhu sigurno biti sporiji nego što bi rezultatima zaslužio.

Rafael Dos Anjos uspješno je debitirao u velter kategoriji na teškom ispitu protiv Tareca Saffiedinea. Belgijanac se ovom borbom vratio u Singapur, gdje je ostvario svoj prvi UFC nastup i pobjedu, ali ovog puta je naletio na boljeg borca. Bivši prvak lake kategorije je malo sporije ušao u borbu te dozvolio rušenje u prvoj rundi. Tamo je Saffiedine kratko kontrolirao situaciju, dok je Dos Anjos imao jedan pokušaj kimure nakon tranzicije, no nakon što su završili ponovno na nogama je bio sve bolji. Kretao se prema naprijed, nanosio štetu te prema potrebi rušio svog protivnika koji nije mogao pronaći način za preuzeti kontrolu nad borbom. Upravo su kontrola ritma i pravovremeni ulazi u izmjene bili ono što je Dos Anjosu donijelo tri runde dok je jedan sudac prvu rundu dodijelio Saffiedineu na račun rušenja i kratke kontrole. Dos Anjos će se sada sigurno odmah naći unutar službenog rankinga kategorije.

Uvodne borbe predvodio je duel Jona Tucka i Takanoria Gomia, a borac iz Guama je slavio na početku prve runde, čime je bivšeg Pride prvaka vjerojatno poslao van iz UFC-a, a lako moguće i u borilačku mirovinu. Walt Harris nastavlja svoje oživljavanje karijere ekspresnim nokautom protiv Cyrila Askera, a Alex Caceres je još jednom oduševio fanove atraktivnim nastupom, u kojem je savladao filipinskog debitanta Rolanda Dya.

Ulka Sasaki i Russell Doane pobrinuli su se za velika iznenađenja. Sasaki je osam minuta proživljavao pravu kalvariju protiv Justina Scogginsa, no onda je dočekao priliku da uhvati gušenje, kojim je brzo prisilio, do tada apsolutno dominantnog, protivnika na predaju. Doane je prekinuo niz od četiri poraza i spasio svoju UFC karijeru pobjedom nad Kwakom iz Južne Koreje. Preostali pobjednici su Li Jingliang, koji je došao do svoje treće pobjede u nizu, impresivni japanski debitant Naoki Inoue te mlada izuzetno talentirana Čehinja, Lucie Pudilova.

UFC Fight Night – 111 Rezultati

Holly Holm def. Bethe Correia – KO (R3, 1:09)
Marcin Tybura def. Andrei Arlovski – jednoglasna sudačka odluka
Colby Covington def. Dong Hyun Kim – jednoglasna sudačka odluka
Rafael Dos Anjos def. Tarec Saffiedine – jednoglasna sudačka odluka

Jon Tuck def. Takanori Gomi – SUB (R1 1:12)
Walt Harris def. Cyril Asker – TKO (elbows) 1 1:44)
Alex Caceres def. Rolando Dy – TKO (R2 5:00)
Ulka Sasaki def. Justin Scoggins – SUB (R2 3:19)
Li Jingliang def. Frank Camacho – jednoglasna sudačka odluka
Russell Doane def. Kwan Ho Kwak – KO (R1 4:09)
Naoki Inoue def. Carls John de Tomas – jednoglasna sudačka odluka
Lucie Pudilová def. Ji Yeon Kim – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI