Holly Holm vraća se borbom u ožujku na UFC 235

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2018 10:35h Autor:

Holly Holm

UFC je ugovorio još jednu borbu za UFC 235 event, a u pitanju je duel iskustva i nadolazećeg potencijala ženske bantam kategorije. Holly Holm boriti će se protiv Aspen Ladd.

37-godišnja Holly Holm (12-4, 5-4 UFC) nastupila je samo jednom u 2018. godini i to u lipnju na UFC 225 eventu. Tamo je bila bolja od Megan Anderson te je to bila njena druga borba za redom u perolakoj kategoriji. Ipak, UFC ju je uspio navesti na povratak u bantam, gdje bi se moglo reći kako je automatski samo jednu borbu od napada na titulu. Unatoč tome što je posljednju bantam borbu imala u lipnju 2017. godine, Holm i dalje čvrsto drži drugo mjesto ljestvice izazivačica u bantamu, odmah iza Germaine de Randamie. Svakako joj je glavni cilj dogurati na mjesto evidentne izazivačice i meča protiv Amande Nunes.

To će pokušati 2. ožujka u Las Vegasu, kada će se na UFC 235 eventu boriti protiv Aspen Ladd (7-0, 2-0 UFC). To bi značilo kako će protiv sebe imati 14 godina mlađu protivnicu, ali ujedno i protivnicu ogromnog potencijala. Riječ je o nevjerojatno snažnoj djevojci za koju je do sada vrijedilo pravilo kako će borbu završiti čim je uspije odvesti u parter. To su osjetile njene dosadašnje UFC protivnice, Lina Lansberg i Tonya Evinger, koje je završila brutalnim ground n’ poundom, za kakav mnogi govore da do sada nije viđen u ženskom MMA-u. Ukoliko uspije riješiti česte probleme s kilogramima, Ladd bi u idućoj godini vrlo lako mogla dogurati da pozicije izazivačice. Ako ne eventualnom pobjedom nad Holm, onda svakako borbom koja bi uslijedila nakon te.

UFC 235 za sada još uvijek nema glavnu borbu, no ostatak izgleda i više nego impresivno. Za sada je u prvom planu borba Robbiea Lawlera i Bena Askrena te povratak Nicka Diaza protiv Jorgea Masvidala, iako je prema medijima ta borba  trenutno upitna, zbog posljednjih Diazovih izjava. Nakon otkaza UFC 233 eventa, ovo će biti drugi PPV event u 2019. godini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI