Holly Holm sponzorirana od strane tvrtke čiji su proizvodi na listi zabranjenih sredstava

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.11.2015 18:14h Autor:

Holly Holm

Jedna od čestitki Holly Holm na osvajanju naslov UFC-ove prvakinje pristigla je od jednog od njenih sponzora, tvrtke čiji su proizvodi na listi zabranjenih sredstava. No, njen menadžer tvrdi kako ona nije uzimala ništa od toga.

Mnogi su se zabrinuli nakon što je viđena čestitka od teksaške tvrtke Intel-Pharma, koja je ujedno i jedan od sponzora Holly Holm. Naime, njihovi suplementi su na popisu zabranjenih sredstava, koji je izdala antidopinška agencija. Čestitka je sadržavala poruku kako su uvijek vjerovali u Holly te su pozvali fanove da i oni koriste njihove proizvode, odnosno da pogledaju ponudu.

Odmah su se pojavile sumnje da je Holly možda koristila nešto od toga te da bi moglo biti problema kada pristignu rezultati doping kontrola. Odgovore na te slutnje pokušao je dati njen menadžer.

"Odmah sam im se javio i pitao ih koliko je njihovim proizvoda zabranjeno, a oni mi nisu dali pravi odgovor. No, to nije niti bitno, budući da Holly nije konzumirala ništa od toga, samo se možda fotografirala s jednim od proizvoda", rekao je.

Zanimljivo, UFC-ov službenik, Jeff Nowitzky, koji je ranije bio jedan od čelnika antidopinške agencije, ranije je imao tužbu upravo s Intel-Pharmom. Na većini njihovih proizvoda također stoji upozorenje kako nije za opću ljudsku upotrebu te je to još jedan dokaz o čemu se ovdje radi. Kako je rekao Victor Conte, iz laboratorija za otkrivanje nedozvoljenih sredstava, Holly Holm reklamira proizvod protiv kojeg se Nowitzky žestoko borio.

I sam Nowitzky je na kraju dao komentar na cijelu situaciju:

"Gotovo svi naši sportaši su na nekim suplementima, bilo da su to vitamini, proteini ili nešto drugo. Ja ih ne mogu uvijek sve savjetovati koliko oprezni trebaju biti, jer u toj industriji postoje razni proizvodi. To je vrlo opasno područje i moraju dodatno paziti sami."

Mi se nadamo da Holly uistinu nije ništa konzumirala, jer ako je, jedna sjajna priča mogla bi dobiti crni epilog. Vjerujemo da je njen menadžer ipak izjavio istinu i da će testovi doći negativni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI