Holly Holm: Ronda nije samo proizvod medija!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2015 09:51h Autor:

Holly Holm

Nakon UFC 193 priredbe i poraza Ronde Rousey, mnogi govore kako su bivšu prvakinju stvorili mediji i kako ona uopće nije tako posebna. Jedan od pobornika takvog mišljenja je i Chael Sonnen. Međutim, Holly Holm,  žena koja je i završila Rondin 'hype' uopće se ne slaže s tim.

Holm odaje Rousey priznanje jer je uspjela dominirati UFC-ovom bantam divizijom, unatoč velikoj pozornosti i pritisku medija. Nova prvakinja je uvijek vjerovala da je Rousey pobjediva i to je bio ključ njenog samopouzdanja, ali daleko od toga da Rousey ne smatra opasnom i dominantnom borkinjom.

"Mislim da je stvarno bila sposobna pregaziti sve ljude u diviziji. Bila je sposobna pregaziti sve cure, ali da, svi su pobjedivi. Ja sam to znala, iako nisam iako nisam odvažna kao Chael da bi to i rekla. Oko nje su bili svi ti mediji, ali ona je bila sposobna riješiti sve te cure, tako da ne mogu reći da je to samo medijsko nabrijavanje. To uopće nije slučaj.

Dobro se nosila sa svim tim pritiskom i mogla je uspješno nastupati. Ne želim umanjiti njene sposobnosti, ali ja sam jedna od onih koji vjeruju da se svakog borca može pobijediti i nism htjela slušati medije. Zato sam i uspjela ući u kavez i obaviti svoj posao.

Nakon što sam je pogodila s prvih par solidnih lijevih direkta pomislila sam: Znaš što? Da, ja mogu ovo napraviti'. Ni u jednom trenutku nisam pomislila: 'Ovo je riješeno'. U borbi se bilo što može dogoditi. Tek nakon 'knockdowna' s nogom sam znala da je mogu dovršiti i pomislila sam:'Imam ju.'

U kavezu se može dogoditi sve, pogotovo s nekim poput Ronde tko ti može izvući 'armbar' u dvije sekunde, ili plasirati solidan udarac i srušiti te. Postoji puno stvari na koje treba paziti čak i ako dominirate, sve se može dogoditi u borbi."

Holm nas podsjeća da i najbolji borci i borkinje mogu imati loš dan, krivu taktiku ili nedovoljne pripreme. Sjetite se Andersona Silve. Prije poraza od Weidmana svi su ga nazivali najboljim borcem svih vremena. To što je izgubio, ili što je prošlo njegovo vrijeme uopće ne znači da on nije jedan od najboljih, ili da njegove sposobnosti nisu tako dobre kao što su nam se ranije činile. Isti je slučaj s Rousey, naletila je na nezgodnu protivnicu, naučila gdje treba poraditi i sigurno će, ako se vrati, imati dobre rezultate.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI