Holly Holm: Često sam plakala na treningu uoči ove borbe!

UFC 16.11.2015 11:18h Autor:

Screenshot

Holly Holm je postala nova UFC-ova bantam prvakinja. Na UFC 193 priredbi U Melbourneu, pred više od 50 000 ljudi Holm je učinila ono što se većini činilo nemoguće, dominirala je i nokautirala bivšu prvakinju.

Rousey je bila favorit čak i do 20-1, ali Holm je vjerovala da može šokirati svijet i biti bolja od "najdominantnije sportašice na svijetu". Na press konferenciji nakon eventa, Holm je komentirala svoju veliku pobjedu. Neporažena prvakinja još uvijek pokušava probaviti čitavu situaciju, jer ne postaje se svjetski prvak svaki dan, pogotovo ne u ovakvim okolnostima. Iako je put do vrha bio težak, Holm je vjerovala u sebe i sada je zasluženo nova prvakinja.

"Ova borba je mentalno bila teška za mene. Ne mogu vam ni reći koliko sam puta plakala na treningu uoči ovog meča. Puno je to za probaviti, ali to je jedna od onih borbi gdje je poraz jako težak, ali pobjeda je zato jako slatka.

Ponekad je neugodno, ali ja želim vjerovati u sebe i dati si šansu. Znam da su mnogi mislili kako je prerano da dobijem poziv i nisam ga ni ja očekivala, ali ako ne iskoristite prilike koje su pred vama, kako možete očekivati da ćete išta postići? Tako da čim je stigla ponuda ja sam bila spremna odraditi to", rekla je Holm.

Na pitanje o tome je li ikada sumnjala u sebe, Holm je izjavila sljedeće: 

"Apsolutno. Mislim da se ne možete pripremiti ako niste svijesni svega što se može dogoditi. Ona je bila najdominantnija sportašica, tako da je bilo dana kad bih došla u dvoranu i imala lošu izvedbu, sjela u auto plakala i mislila 'Nema šanse da pobijedim ako ću tako nastupati, moram se vratiti i biti bolja.'

Postoje ti trenuci kada sumnjaš u sebe  ili znaš da se mogu dogoditi neke stvari. Možeš imati dobru ili lošu večer. Ponekad je na treningu sve tečno, ali ponekad i nije i onda se samo molite da se to ne dogodi na dan borbe."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI