Holloway spremio dodatnih 100.000 dolara za borbu i izvedbu večeri, Rakić ostao bez bonusa

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.12.2018 09:20h Autor:

Holloway vs. Ortega

Max Holloway je svoju fantastičnu pobjedu nad Brianom Ortegom dodatno ukrasio time što je uzeo i dva bonusa. Zajedno s Ortegom onaj za borbu večeri te svoj vlastiti za najbolju izvedbu. Među dobitnicima bonusa, njima dvojici se pridružio Thiago Santos.

Holloway je impresivnom pobjedom došao do treće obrane titule te do svog sedmog i osmog UFC bonusa. Prvi je onaj za borbu večeri. Na eventu gdje smo vidjeli nekoliko fantastičnih borbi, ova je neupitno zasluženo ponijela taj naziv, što je samo dokaz koliko dobar show su Holloway i Ortega pružili fanovima. Za Ortegu je ovo šesti bonus u osam UFC borbi. Drugi bonus prvaka perolake kategorije je onaj za izvedbu večeri, što 20 minuta apsolutne dominacije svakako zaslužuje.

Dobitnik preostalog bonusa je Thiago Santos, koji je po peti puta u karijeri nagrađen s dodatnih 50.000 dolara. On je nokautom u drugoj rundi savladao Jimija Manuwu, čime će se vjerojatno naći u Top 5 ili na samom rubu ulaska u elitu poluteške kategorije.

Sjajnih kandidata za bonus bilo je još, a prije svega tu mislimo na Aleksandra Rakića i njegov impresivni “backfist” vrijedan pobjede protiv Devina Clarka. Vjerojatno ne bi bilo nikakvih prigovora niti da je 50.000 dolara otišlo Gunnaru Nelsonu, ali niti Dhiegu Limi. No, u posljednje vrijeme borci s uvodnog programa većinom budu preskočeni po pitanju bonusu pa je tako i ovog puta. Iako završnice kojima su do pobjede došli Rakić i Lima svakako izgledaju ljepše i impresivnije od Santosovog udarca. No, biti će prilike za Rakića da spremi pokoji bonus, samo neka nastavi s nastupima kao do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI