Herman zbog trave suspendiran na pola godine i mora na rehabilitaciju!

UFC 09.11.2012 07:14h Autor:

Dave Herman

UFC je napokon objavio i kaznu za Davea Hermana koji je nakon meča na UFC-u 153 pao na doping testu zbog korištenja marihuane. Suspendiran je na pola godine, a mora se podvrgnuti i rehabilitaciji.

Rio de Janeiro prije mjesec dana donio nam je odlične mečeve, a pravi mali šok UFC 153 ponudio nam je i prije nekoliko dana nakon što je UFC objavio da su dva borca pala na doping testu čije su provođenje upravo oni organizirali s obzirom da tamo ne postoji nadležno regularno tijelo za MMA.

Stephan Bonnar, koji je nekoliko dana prije objave vijesti najavio da odlazi u mirovinu,koristio je steroide prije meča te je zbog toga suspendiran na godinu dana sredinom ovog tjedna, a kazna Daveu Hermanu koji je koristio marihuanu određena je tek jučer.

Herman neće smjeti u oktogon pola godine, a preduvjet da ponovno odradi meč u UFC-u bit će i odlazak na rehabilitaciju.

Marc Ratner, jedan od čelnih ljudi UFC-a, koji je u Brazilu bio zadužen za realizaciju doping testova, napomenuo je da oni ne žele svrstavati steroide i marihuanu u isti koš. "Treba jasno napraviti razliku između supstanci koje pojačavaju performanse i marihuane. Zbog toga smatramo da borci koji padnu na doping testu zbog marihuane moraju ići na rehabilitaciju", rekao je Ratner te dodao da će Dave prije svog idućeg meča morati proći test.

Borci su prošli bez novčanih kazni, pa mogu biti prilično zadovoljni, pogotovo Herman za kojeg se nagađalo da bi sada mogao dobiti otkaz iz UFC-a s obzirom da je poražen u posljednje tri borbe. Podsjetimo, ovo je Hermanu drugi pad na testu zbog marihuane, a zbog istog prekršaja Nick Diaz je od strane Atletske komisije u Nevadi kažnjen suspenzijom na čak godinu dana te novčanom kaznom od gotovo 250 tisuća dolara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI