Henry Cejudo završio Moraesa u trećoj rundi i postao novi dvostruki UFC prvak

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2019 07:33h Autor:

Henry Cejudo

Henry Cejudo savladao je Marlona Moraesa prekidom u trećoj rundi glavne borbe UFC 238 eventa. Time je došao do titule bantam kategorije te je ujedno postao četvrti dvostruki prvak u UFC povijesti.

Glavna borba UFC 238 priredbe održane u Chicagu ponudila je pregršt akcije, preokret i slavlje bivšeg zlatnog olimpijca, koji je u borbu ušao kao prvak muha kategorije. Sad je tom naslovu pridodao i ovaj u bantamu, čime je postao četvrti istovremeni UFC prvak dvije kategorije. Prije njega to su uspjeli Conor McGregor, Daniel Cormier i Amanda Nunes, koja je još uvijek aktualna prvakinja ženske bantam i perolake kategorije.

Ipak, kako je borba krenula, nije se mogao očekivati ovaj krajnji ishod. Moraes otvara puno bolje i agresivnije, već na početku radi štetu Cejudovim nogama i odlično se kreće. Malo je nedostajalo da neki od munjevitih krošea pogode i donesu Moraesu trijumf u prvoj rundi, no to se nije dogodilo. Od Cejuda se prvu rundu nije vidjelo apsolutno ništa, a u pauzi je čak zatražio led za nogu, što je bio znak kako je primio ozbiljnu štetu putem kickova.

Nastavio je Moraes odlično i drugu rundu, no negdje sredinom iste počinje usporavati. Cejudo je to primijetio i kreće u napad. Moraes prihvaća otvorenu borbu na nogama, gdje obojica podjednako pogađaju, no ulaskom u posljednju minutu Cejudo preuzima kontrolu. Skratio je distancu i krenula je serija brutalnih koljena u tijelo na koje Brazilac nema odgovora. Impresivna završnica druge runde za Cejuda svakako mu je donijela optimizam pred ulazak u treću.

To se takvim i pokazalo. Poprilično je već Moraes bio potrošen, što se velikim dijelom mora pripisati spomenutim koljenima s kraja druge runde. Više kod njega nije bilo ni preciznosti, dok se činilo kao da se Cejudo zapravo tek pronašao na “radnoj temperaturi”. Počeo je nanositi konstantnu štetu, Moraes se nije predavao, ali vidjelo se kako to više nije bilo niti blizu onome što je pokazao u prvoj rundi. Posljednja minuta donosi borbi na podu, gdje Cejudo neprestano radi štetu, a na samom zatvaranju runde se Moraes potpuno potrošio, više se nije branio i borba je bila prekinuta.

Ovom je pobjedom Henry Cejudo postao dvostruki UFC prvak te naravno jedini dvostruki prvak koji je ujedno i vlasnik zlatnog olimpijskog odličja. On tu ne namjerava stati, nego je već otkrio planove kako želi pojas u perolakoj kategoriji, što bi mu bila treća kategorija koju je pokorio, a to je nešto što do sad nitko nije uspio. Zapravo, nitko do sada nije niti probao. No, morat će polako s takvim planovima, sad treba vidjeti na koji će način braniti ova dva naslova koja ima u svom vlasništvu. Henry Cejudo svakako je sjajna priča i voljeli ga vi ili ne, jedan od najboljih boraca svijeta u posljednjih nekoliko godina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI