Henry Cejudo vjeruje kako će UFC ugasiti diviziju kojoj je prvak

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.11.2018 14:03h Autor:

Henry Cejudo

Čini se kako odlazak Demetriousa Johnsona u ONE FC za sobom donosi još neke promjene unutar UFC-a. U pitanju je vjerojatno gašenje muha kategorije, čega je svjestan i njen trenutni prvak, Henry Cejudo.

Demetrious Johnson zapravo je bio ono što je predstavljalo tu diviziju i što je bilo njen zaštitni znak. Kao njen prvak srušio je UFC rekord po broju uzastopnih obrana titule i sigurno je kako ga u minimalno idućih tri ili četiri godine nitko neće imati niti priliku dostići, gledajući da je od trenutnih prvaka najuspješniji Tyron Woodley, s četiri obrane titule u nizu.

Trenutni prvak, Henry Cejudo, odlaskom Johnsona ostao je bez potencijalnog revanša te vjerojatno jedine borbe koja je još imala smisla i zbog koje bi fanovi popratili kategoriju. Tako da se sve čini da će on otići u bantam, ali i da će tamo odmah napasti titulu prvaka te kategorije.

“Sve više mi se čini kako će se dogoditi borba protiv Dillashawa. Posebno ukoliko odluče ugasiti muha kategoriju. Čini mi se da će se to dogoditi, a Dana mi je već spominjao tako što. Rekao mi je kako me misle podići gore da se borim protiv T.J.-a i kako je to nešto o čemu već dugo razmišljaju”, rekao je Cejudo.

Dillashaw je do sada spominjao kako je njegova želja spustiti se u muhu i napasti taj pojas, dok mu obrana vlastitog i nije toliko zanimljiva opcija. No, ukoliko se najniža UFC-ova kategorija ugasi, on neće imati izbora. Ukoliko ju još neko vrijeme zadrže, Cejudo nema ništa protiv obrane svog pojasa prvaka.

“Sviđaju mi se obje opcije i to bih najradije prepustio T.J.-u. Rekao sam da mi nije ništa bitno osim toga da se želim boriti protiv njega. Svakom svojom borbom želim napraviti veću stvar nego prethodnom i to on tu dolazi kao idući izazov. Vjerujem da i on tako razmišlja o meni.”

Kao potencijalni datum za organizaciju ove borbe spominje se 26. siječnja, kada će UFC u Anaheimu održati svoj prvi event u 2019. godini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI