Henry Cejudo u Rusiji izgubio svoj pojas UFC prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.09.2018 11:05h Autor:

Henry Cejudo

Henry Cejudo jučer je bio gost na UFC eventu u Moskvi, no uz sebe nije imao svoj pojas UFC prvaka. Razlog je taj da je on izgubljen na moskovskom aerodromu zajedno s Cejudovom prtljagom.

Cejudo je borbe u Moskvi pratio iz drugog reda, a usput se družio s mnogim osobama iz ruskog sporta te je odradio obilazak uz automatsku promociju UFC-a, ali naravno i samog sebe. Zlatni olimpijac iz 2008. godine ipak nije kod sebe imao pojas prvaka, što inače prvaci najveće svjetske MMA promocije vole prakticirati u ovakvim prigodama. On ga je zapravo imao namjeru koristiti, ali došlo je do nezgode.

“Prtljaga mi je izgubljena na aerodromu, a nažalost među njom je i moj pojas prvaka”, rekao je Cejudo medijima u Moskvi, a onda je kroz smijeh dodao: “Dakle, nakon što sam izgubio zlatnu medalju, sada sam ostao i bez pojasa. Ne znam što je to sa mnom i zlatom, jednostavno ga ne mogu zadržati.”

Cejudo je olimpijsku medalju izgubio krajem prošle godine, kada je “spašavao živu glavu” bježavši od požara u hotelu gdje je odsjedao. Ona je tada ostala u sobi koja je u potpunosti izgorjela, a Henry je pobjegao skočivši s prvog kata preko balkona.

To mu nije teško palo. Uostalom, olimpijski komitet dostavio mu je novu medalju, a nema sumnje kako će se i UFC pobrinuti oko pojasa.

“Budimo iskreni, predmeti dođu i odu. Uspomene i ostavština su ono što dolazi s naslovom prvaka. Dobio sam novu medalju, dobiti ću i pojas. Uspomene su ono što te stvari čine posebnim”, dodao je.

Cejudo je jedna od najzanimljivijih priča ovog ljeta, budući da je s trona skinuo Demetriousa Johnsona, čime je postao tek drugi UFC prvak muha kategorije. Trenutno uživa u tom statusu, no uskoro bi se trebalo znati što će biti njegov prvi ispit kao nositelju pojasa. Hoće li to biti revanš protiv Johnsona, “superfight” protiv TJ Dillashawa ili nešto treće? Saznati ćemo uskoro.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI