Henry Cejudo i Sergio Pettis potvrđeni za borbu na UFC 218 u prosincu

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.09.2017 16:04h Autor:

Cejudo vs. Pettis

Henry Cejudo i Sergio Pettis dobili su ispunjenje svoje zajedničke želje te će se sučeliti na UFC 218 eventu početkom prosinca. Biti će to drugi ovogodišnji pokušaj organizacije njihove borbe, a obojica se nadaju kako ovog puta neće biti nesretnih okolnosti koje će borbu onemogućiti. 

Ova dva američka borca latino korijena su se trebali boriti u svibnju na UFC 213 eventu, no Cejudo je bio prisiljen otkazati borbu zbog ozljede, dok je Pettis prebačen na Fight Night u kolovozu, kojeg je predvodio protiv Brandona Morena. Pettis je u toj odličnoj borbi slavio jednoglasnom odlukom te je zatražio borbu protiv Cejuda, koji je tada još uvijek imao dogovoren jedan drugi okršaj

Cejudo je tu borbu odradio mjesec dana kasnije te je prekidom u njoj savladao Wilsona Reisa, a nakon toga je također izražio istu želju, “rebookiranje” borbe protiv Pettisa, borbe koja bi obojica mogla biti vrijedna napada na titulu prvaka, posebno Pettisu koji je unutar niza od četiri pobjede, a tu priliku, za razliku od Cejuda, do sada nije imao..

Ovo je svakako zanimljiva borba, posebno nakon posljednjeg Cejudovog nastupa, koji je bio najbolji u njegovoj karijeri. Ipak, prije te borbe ima niz od dva poraza. To su onaj u borbi za titulu, gdje je nokautiran prije nego je uspio išta i napraviti, dok za borbu protiv Josepha Benavideza mnogi smatraju kako nije zaslužio poraz, odnosno da je bio bolji u tom vrlo neizvjesnom okršaju trenera iz 24. sezone Ultimate Fightera.

Pettis je, nakon poraza u svojoj prvoj borbi unutar muha kategorije, napravio izuzetno vrijedan niz, a možebitna pobjeda nad Cejudom bi bila šlag na tortu i gotovo sigurno osiguravanje napada na titulu prvaka, osim ako se ne dogode neke okolnosti putem kojih bi UFC našao boljeg izazivača muha kategorije ili možebitna pobjeda Raya Borga idućeg vikenda, koja bi vjerojatno odmah dovela do revanša.

UFC 218 održava se 2. prosinca u Detroitu te do sada za event dogovoreno nekoliko izuzetno zanimljivih borbi. Ipak, ona glavna se još uvijek čeka, budući da bi u pitanju trebao biti okršaj za neki od UFC-ovih pojaseva, vrlo lako moguće onaj do 66 kilograma, u vlasništvu Maxa Hollowaya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI