Henri Hooft: Da je Alistair Overeem trenirao sa mnom ne bi ga toliko puta nokautirali!

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.02.2015 10:25h Autor:

Henri Hooft

Nekadašnji kick-boksač Henri Hooft poznat je po svom kvalitetnom i stručnom radu na stand-up tehnikama  i svakako spada u sam svjetski vrh trenera.

Njegovi rezultati vidljivi su kod Blackziliansa, a zanimljiva su bila Hoftova razmišljanja dok je gostovao na Submission Radiju. Jedno od njih je vezano uz nedavnu izjavu njegovog sunarodnjaka Alistaira Overeema da je nizozemski stil kick boksa pomalo zastario.

"Ako Alistair to tvrdi o nizozemskom kick boksu onda je možda trebao ostati trenirati sa mnom pa ga ne bi nokautirali u svakoj borbi. Sam si je za sve kriv. Trenirao je tako da promijeni svoj stil. To je malo suludo. Dođe u SAD i mijenja stil koji mu je donio puno uspjeha te ga nokautiraju, izvižde ga i ne znam što sve ne… Onda on za to krivi sport koji je zastario?! Pogledajte Tyronea Sponga, Gokhana Sakija, Niekyja Holzkena. Pogledajte kick boksače i pogledajte moje borce. Pogledajte Matta Mitrionea, Anthonyja Johnsona. Pogledajte Gilberta Durinha i Ryana Laflarea. Toliko njih nokautira protivnike. Ne razumijem zašto bi netko to rekao. Mislim da sam oduvijek poštovao svaki aspekt MMA-a. Muay Thai, kick boks i svi možemo naučiti nešto jedni od drugih.", izjavio je Hooft.

"Mislim da je nizozemski stil kick-boksa vrlo dobar za MMA jer sve radimo u kombinacijama. Ako udarac nogom pripremite ručnim tehnikama, vrlo će vas teško netko srušiti dok dobiva udarce u glavu. To znači da je zastario? Karate je jedan od najstarijih sportova na svijetu pa i dalje funkcionira. Jiu jitsu je vrlo star sport pa i dalje funkcionira. Borilački sportovi nikad ne zastarijevaju. Borac je taj koji zastarijeva ili se odluči promijeniti nakon poraza. To je smiješna stvar kod MMA-a. Borci izgube meč i onda promjene kamp i trenera. Žele sve promijeniti. Nikad ne gledaju sebe i ono što sami krivo rade. Borba je borba. Ako ste izgubili borbu zato što ste bili glupi onda je to vaša krivica. Ja sam trener, ali ne preuzimam sve zasluge. Ja sam samo dodatni par očiju. Brinem za to da ste spremni, da se možete boriti i da vidim stvari koje borac ne može vidjeti. No, na kraju kad uđete u ring ili kavez samo ste vi odgovorni. Ja sam svoje završio. Trenirao sam vas 8 ili 12 tjedana ili 3 ili 10 godina. Sami se borite. Alistair je napustio naš kamp iako nikad nije zapravo ni trenirao s nama. Nikad nije trenirao sa mnom, a ja nikad nisam htio trenirati s njim. To mu je možda bila najveća pogreška. I onda govori da je nizozemski kick-boks zastario. Nadam se će iste stvari pričati kad dođe u Nizozemsku i tamo tako razgovarati s kick boksačima da mu se mogu smijati u lice."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI