Hendricksov trener ne traži isprike: Kriv je jedino Johnny

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.10.2015 19:57h Autor:

Johnny Hendricks

Kondicijski trener Johnny Hendricksa smatra kako je njegov borac prekasno krenuo s procesom skidanja kilograma te kako je neke savjete nutricionista shvatio na onakav način na koji je on želio. Kaže da je za njegove probleme kriv jedino sam Hendricks.

Za portal MMAJunkie progovorio je kondicijski trener Johnny Hendricksa, Adrian Ramirez. Bilo je zanimljivo čuti njegovo mišljenje oko toga gdje je pošlo po krivu u Johnnyevim priprema za UFC 192 nastup. Hendricks se trebao boriti protiv Tyrona Woodleya za mjesto izazivača u velter kategoriji, no loša strategija skidanja kilograma dovela je do medicinskih problema, zbog kojih bivši prvak nije bio u stanju nastupiti.

"Mislim kako je već pretežak došao u kamp, a na kraju je i čekao predugo da bi krenuo s dijetom. Mislim kako je to bio najveći problem ovoga kampa, nije smio čekati do posljednjeg trenutka da bi onda tek počeo skidati kilograme", iznio je Ramirez svoje mišljenje o glavnom problemu, a onda se podsjetio kako je to izgledalo u ožujku, kad je Hendricks odradio sjajno vaganje i još bolju borbu:

"Za borbu protiv Matta Browna sve je išlo puno lakše. Dogovorili smo se kako neće ići preko 88 kilograma i on se tog pridržavao te smo taj kamp riješili bez problema. Bio je to najbolji kamp koji smo imali u povijesti njegove karijere, jer je odradio sve kako je bilo potrebno, imao je dobro dijetu i uistinu nije odlazio preko 88 kilograma. Sada je došao s preko 95 kilograma, što se sigurno preteško za ovakve pripreme. To je bio najbitniji faktor ovoga kampa, došao je pretežak i još je onda prekasno počeo s drugačijom prehranom."

Zanimljivo, Hendricks ni za ove, kao niti za prošle pripreme nije imao nutricionista. No, njegovi predstavnici su odlučili kako bi mu pokoji savjet dobro došao. Na kraju, to je stvorilo dodatne probleme za borca, koji izgleda baš nije discipliniran po tom pitanje.

"Jedan od problema dogodio se i kad je član našeg managerskog tima dogovorio telefonski poziv s nutricionistom. Nisam bio za to, ponajviše zato što je bila riječ o osobi koja nikad nije upoznala Johnnya, niti zna kakav je njegov stil života. Prema tome, ne znam kako može znati što treba jesti te ga savjetovati oko toga. Johnny mu je govorio kako je umoran nakon treninga, a on mu je govorio da mora povećati svoje obroke radi toga. Johnny je vrlo zadovoljno prihvatio taj savjet i počeo je unositi dodatne kalorije. Johnny nije nutricionist niti ništa slično, ali je prihvatio savjet osobe koja to je. Mislim kako nam je to na kraju stvorilo velik problem", mišljenje je Ramireza, ali ipak, glavni krivac je po njemu borac:

"No, ne namjeravam kriviti nutricionista, on je sigurno davao savjete iz iskustva, odnosno govorio je neke općenite stvari. Johnny je čuo ono što je želio i automatski je promijenio svoju dijetu. Tako da je prema tome kriv jedino Johnny sam. Prekasno je krenuo s dijetom i sva odgovornost je na njemu."

Smatra kako je greška bila prestanak suradnje s najpoznatijim svjetskim MMA nutricionistom. On smatra da je upravo on najbolje poznavao Johnnya Hendricksa te da je znao što treba učiniti da na dan vaganja borac bude točan, a u borbu u pravoj formi.

"Prije smo radili s Mikeom Dolceu i nije bilo nikakvih problema. Vidio sam da on zna raditi s Johnnyem, jedino ovisi o tome hoće li ga slušati. Kad se sluša svaki savjet što Mike Dolce govori, sve dolazi na svoje mjesto. Nažalost, prestali smo koristiti Mikea i sigurno nije bio dobar potez odraditi konferencijski poziv s drugim nutricionist. No, što je tu je, Johnny je pogriješio i sad mora snositi odgovornost za to", rekao je kondicijski trener Johnnya Hendricksa na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI