Hendricksov novi nutricionist: Johny će biti brži, jači i lomit će protivnike!

UFC 15.12.2015 16:52h Autor:

Johny Hendricks

Johny Hendricks se konačno opametio i odlučio je sve segmente svoje karijere shvatiti ozbiljno. Nakon problema sa skidanjem kila uoči posljednjeg zakazanog meča, bivši velter prvak je zaposlio novog nutricionista, Louisa Giordana.

Hendricks se trebao suočiti s Tyronom Woodleyjem na UFC-u 192 u listopadu, ali je doživio komplikacije pri skidanju kila i borba je otkazana. Hendricksu je prijetio izgon iz velter kategorije što bi bilo tragično za bivšeg prvaka, budući da je izgledao odlično ranije u karijere kada je radio s poznatim nutricionisom Mikeom Dolceom.

Međutim, “Bigg Rigg” je za svoju iduću borbu s Stephenom Thompsonom u veljači počeo surađivati s Giordanom, čovjekom koji je uspješno spustio Eddia Gordona iz poluteške u srednju kategoriju, a također radi i s talentiranim Aljamainom Sterlingom.

“Vidjet ćete bržeg i jačeg Hendricksa jer više neće biti pod stresom i brinuti se o tako puno stvari. Na vagi ćete vidjeti vitkog i zdravog Johnyja koji će slomiti svoje protivnike jer neće biti umoran”, tvrdi Giordano.

Nutricionist je i objasnio što je pošlo po zlu pri Hendricksovom posljednjem skidanju.

“Jeo je puno crvenog mesa koje proizvodi kreatin. Kreatin pomaže mišićima da upiju hranjive tvari. Naši mišići su 70 posto voda, a što više hranjivih tvari stavimo u njih oni će postati puniji, ne nužno jači ili vitkiji, već puniji. Johny je unosio previše stvari u organizam i počeo je zadržavati tu vodu u mišićma. Kad je počeo skidati kile, njegovo tijelo mu nije dopustilo da vadi tu vodu iz mišića i tijelo ju je počelo tražiti na drugim mjestima. Njegovi bubrezi su se iscrpili i dobio je bubrežni kamenac”, tvrdi Giordano.

Hendricks je učinio odličan potez jer bila bi prava šteta da ne ostvari svoj potencijal zato što ne shvaća svoju prehranu dovoljno ozbiljno. Nakon što je svladao Browna, kiksao je s Woodleyjem, no ako protiv “Wonderboya” upiše novu pobjedu mogli bismo ga uskoro ponovno gledati u borbi za naslov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI