Hendricks ima opravdanje i za pad na vagi i za poraz od Boetscha

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2017 11:12h Autor:

Johny Hendricks

Kada je bivši UFC prvak Johny Hendricks odlučio napustiti velter kategoriju i otići u srednju, svi su smatrali da je svoje probleme s težinom ostavio iza sebe. Ipak je razlika u kategorijama čak sedam kilograma pa se očekivalo da Hendricks neće imati više problema s “weight cutom”. No, očito smo se prevarili.

Ova pomalo propala MMA zvijezda je uspjela pasti i na vagi za posljednji dvoboj protiv Tima Boetscha na Fight Night priredbi koja se održala u Oklahoma Cityju proteklog vikenda. Ne samo da je pao na vagi, nego je i nokautiran što je samo nastavak jako lošeg perioda u njegovoj karijeri. No, Hendricks, kao i obično, ponovno ima neuvjerljive izlike. Kritike ga smetaju, prema novinarima je bezobrazan, a svi su mu osim njega krivi za loše nastupe i strmovit pad koji je iskusio posljednjih godina. Pa je tako i ovaj put uspio pronaći opravdanje i za pad na službenoj vagi, ali i za poraz od Boetscha.

“U srijedu se nešto dogodilo i dobio sam tmperaturu. U četvrtak i u petak sam sjedio i razmišljam si u sebi “bože ovo nije dobro”. Moja obitelj je prolazila kroz nekakvu virozu tri tjedna prije meča, a ja sam im se smijao jer je ja nisam dobio. Bio sam super sretan zbog toga. Sjajno, ostao sam zdrav. Sve dok nisam krenuo sa skidanjem kilograma. Mislim da sam bio nekih 6 kilograma pretežak prije nego što sam stigao u hotel. No, taj dan sam morao popiti čak 5 litara vode jer sam se u tom trenutku borio i protiv težine, ali i protiv svog tijela. 84 stvarno nije malo i to je kilaža koju bez problema zadovoljavam, ali kada si bolestan tijelo se odupire i teško je. U 48 sati vam se život promijeni”, objasnio je Hendricks koji, kao što smo već rekli, ima opravdanje i za poraz.

“Stvari u Octagonu nisu kliknule, kao što su trebale. Vidio sam puno prostora, uhvatio sam mu tajming. Jedini pravi udarac koji sam primio je bio onaj ‘push kick’ i onda ‘high kick’ kojim me uzdrmao. Mislio sam da se dobro krećem, ali mi je trener rekao da sam doslovno stajao na mjestu. Ne razumijem što sam u tom trenutku razmišljao. Sve što je napravio, vidio sam unaprijed. On mi nije mogao ništa, a onda je bacio taj udarac nogom i završio me. Svaka mu čast”, opisuje Hendricks i zaključuje:

“Kada imate visoku temperaturu dva dana i još se igrate s tijelom skidajući kile… Jer, iako sam skidao kile, morao sam se boriti s temperaturom i zadržavati malo tekućine u sebi kako bih se mogao boriti. Rekao sam komisiji da se moram boriti, ali u petak su stvari stvarno bile loše po mene i tijelo mi je okrenulo leđa. Reklo mi je da se mora boriti za sebe. Kažem, nije mi teško spustiti na 84 kile. Da se borim za tri tjedna, bez problema bih zadovoljio tu granicu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI