Hendo objasnio pobjedu nad Fedorom: Pokušao mi je otkinuti glavu, no iznenadio sam ga (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.06.2015 19:37h Autor:

Fedor Emelianenko, Herb Dean i Dan Henderson

Dan Henderson se prisjetio nekih od svojih najvećih mečeva, između ostalog i onog gdje je savladao Fedora Emelianenka. Opisao je zašto je prihvatio tu borbu te kako je uspio doći do pobjede nad legendarnim teškašem.

Fedor i Hendo su se sastali u Strikeforceovom kavezu 30. srpnja 2011. godine, a Amerikanac je došao do jedne od svojih najvećih pobjeda u karijeri. Evo kako je on vidio tu borbu i što smatra razlogom svoje pobjede.

"On je bio borac kojeg sam uvijek gledao kao uzora i volio gledati njegove borbe. U tu sam borbu ušao bez pritiska, jer je bio borac kojeg su se svi bojali i još teškaš. No, oduvijek sam razmišljao kako bi mi se bilo zabavno boriti protiv njega, velikim dijelom i zbog tog sambo stila.

On je od prve sekunde žestoko krenuo i priznajem da nisam očekivao tako teške udarce kakvima me je pogađao. Od samog početka borbe je krenuo s namjerom da mi otkine glavu. No, u jednom trenutku sam napravio par koraka u nazad i iznenadio ga lijevim krošeom, koji ga je iznenadio i uzdrmao. U tom trenutku je i on shvatio da, iako sam manji od njega, i ja mogu udariti.

Malo nakon toga završili smo uz ogradu, nakon toga me pogodio i oborio, skočio na mene i krenuo me udarati, no onda sam ga još više iznenadio, nakon što sam se uspio izvući i okrenuti te na kraju i plasirati taj aperkat kojim sam ga nokautirao."

Henderson je nakon te borbe ostvario povratak u UFC, gdje je odmah nastupio u jednoj od najboljih borbi u povijesti, protiv Mauricia Rue.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI