Hendo nokautirao Shoguna u trećoj rundi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.03.2014 11:23h Autor:

Shogun VS Henderson

UFC Fight Night 38 nakon tri godine čekanja donio je revanš borbe koju su mnogi proglasili jednim od najboljih okršaja svih vremena. Dan Henderson i Mauricio "Shogun" Rua ponovno su se skupa našli u oktogonu, ovog puta nije se radilo o spektakularnom okršaju kao 2011. godine, ali definitivno nisu razočarali.

Prva runda mogla bi se proglasiti poprilično izjednačenom, ali zato je u idućih pet minuta inicijativu preuzeo domaći borac Shogun Rua koji je u nekoliko navrata sjajno pogodio Henda i većina boraca bi nakon takvih udaraca završila barem u nokdaunu.

Iskusni američki borac tu je situaciju ipak nekako uspio preživjeti, a kasnije je već na početku treće runde Hendo uspio ono što je pokušavao gotovo od samog početka. Barem jednom čisto i snažno pogoditi Shoguna u bradu. Brazilca je udarac srušio na pod, tamo se nije mogao najbolje braniti, pa je sudac vrlo brzo reagirao i prekinuo borbu.

U sunaslovnoj borbi večeri sve je bilo gotovo u manje od jedne minute. CB Dollaway slavio je također nokautom, a bilo mu je potrebno svega 39 sekundi. Veliki broj mečeva u Natalu završio je početkom prve runde, a publici se vjerojatno posebno sviđao nokaut letećim koljenom kojim je slavio Godofredo Pepey u uvodnim borbama.

UFC je u posljednje vrijeme imao dosta evenata na kojima je većima borbi odlazila do sudačkih odluka, no ovog puta fanovi su zaista mogli uživati u pravom omjeru izjednačenih okršaja i sjajnih prekida nokautima i zahvatima.

UFC Fight Night 38:

Dan Henderson def. Mauricio 'Shogun' Rua – TKO (R3 1:31)
CB Dollaway def. Cezar Ferreira – TKO (R1 0:39)
Leonardo Santos vs. Norman Parke – većinskom odlukom neriješeno
Fabio Maldonado def. Gian Villante – jednoglasna sudačka odluka
Michel Prazeres def. Mairbek Taisumov – jednoglasna sudačka odluka
Rony Jason def. Steven Sieler – TKO (R1 1:17)

Thiago Santos def. Ronny Markes – TKO (R1 0:53)
Jussier Formiga def. Scott Jorgensen – Submission (RNC, R1 3:07)
Kenny Robertson def. Thiago Perpetuo – Submission (RNC, R1 1:45)

Godofredo Pepey def. Noad Lahat – KO (leteće koljeno, R1 2:39)
Hans Stringer def. Francimar Barroso – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI