Hendikepirani borac Nick Newell na pragu UFC-a!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.04.2018 10:22h Autor:

Screenshot – Nick Newell

Hendikepirani MMA borac Nick Newell, koji se uspješno natječe bez jedne podlaktice, je jedan korak bliže elitnom UFC-u.

Naime, američki mediji pišu kako je predsjednik UFC-a ponudio Nicku Newellu da nastupi na njegovom “Tuesday Night Contender Series” reality showu ovog ljeta. Vijest je potvrdio i ugledni Ariel Helwani koji je istu informaciju dobio iz više izvora. Kasnije je o ovome pisao i ESPN koji je otkrio da bi impresivna pobjeda u tom dvoboju Newella definitivno gurnula u UFC čemu se elitna promocija već godinama opire.

“Želim se zahvaliti Dani Whiteu, Seanu Shelybju i Micku Maynardu što vjeruju u mene i što su mi dali ovu nevjerojatnu priliku. Sada se moram tamo pojaviti i razvaliti. Zahvalan sam zbog ove šanse”, izjavio je Newell u razgovoru s Helwanijem.

Ovaj sjajni borac ima 14-1 u profesionalnoj karijeri, a rođen je bez dijela lijeve ruke. No, to ga nije zaustavilo u njegovoj namjeri da ostvari impresivnu borilačku karijeru koju je započeo 2009. godine. Šest godina kasnije se razočaran povukao iz profesionalnog sporta jer je mislio da nikada neće završiti u jednoj od elitnih promocija radi svog hendikepa. Nedavno se vratio u borilište te je ubilježio novu pobjedu u LFA promociji protiv Sonnyja Luquea što je ponovno skrenulo svjetla javnosti na njega.

Jedini poraz Nicka Newella u profesionalnoj karijeri je stigao 2014. u dvoboju protiv Justina Gaethjea za titulu WSOF prvaka.

“Želim zahvaliti Dani Whiteu. Već 20 godina ostvaruje snove drugima, sada ga je ostvario Nicku Newellu. Zahvalan sam i ovakve stvari mi pokazuju što je bitno u životu”, izjavio je povodom ove velike vijesti Newellov menadžer Ali Abdel-Aziz.

No, Newellu tek sada slijedi pravi posao. Da bi dobio “gažu” u UFC-u, potrebna mu je pobjeda u meču pred možda budućim šefom Danom Whiteom. Neće mu biti lako, no on je na to naviknut…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI