Hendersonov trener: Jones ima rupa, neće tu biti problema

UFC 24.03.2012 08:30h Autor:

Jon Jones i Lyoto Machida (Photo by Zuffa)

Anderson Silva je Jona Jonesa prije nekoliko dana nazvao nepobjedivim. No, trener Dana Hendersona, potencijalnog izazivača UFC-ovog šampiona u poluteškoj kategoriji, Daniel Woirin, tvrdi da tamnoputi Amerikanac ima rupa u svojoj stojci.

Dakako, te bi nedostatke njegov pulen mogao iskoristiti kako bi stigao do vrijednog pojasa.

Upitan najprije o planovima Henda u bližoj budućnosti, Muay Thai trener tvrdi da je sada najbolje čekati svoju priliku…

“U ovim godinama, smatram da mu je najbolje čekati šansu za naslov. Dobit će priliku koju nije lako dobiti, stoga smatram da je ovo najbolji mogući scenarij. Mislim da neće biti problema u toj borbi. Gledao sam meč Jonesa i Machide i vidio sam da ima određenih rupa u prvakovoj stojci. Brz je, dugačak je, no nije tako dobar u tehničkom smislu. Lyoto nam je pokazao kako se postaviti u toj borbi. Mislim da bi puno teža borba za Hendersona bila ona protiv Machide koji se mnogo kreće. Jones je imao problema locirati Lyota”, objasnio je stručnjak u razgovoru za Tatame.

Ipak, mnogi Jonesa uspoređuju s Andersonom Silvom, a u tom dvoboju Henderson i nije najbolje prošao…

“To je bila neka druga priča. Istina je da se Hendo ne snalazi najbolje s borcima koji se dosta kreću i upotrebljavaju udarce nogama. No, smatram da tada nije bio u dobroj formi. Jones je pokazao dosta dobrih oružja, no tajna je u strpljenju. Dan je sposoban za sjajne kontre. Vjerujem da će to biti jedan taktički rat, no Henderson će pobijediti”, zaključuje Woirin.

Čini se da je Hendersonov trener potpuno potcijenio Rashada Evansa jer ne postoji u njegovim planovima. Prvak tek treba obraniti svoj pojas na UFC-u 145 protiv velikog neprijatelja…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI