Hendersona ćete pamtiti po svemu, ali najviše po “H-bombama”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.10.2016 12:03h Autor:

Henderson vs. Silva

Dan Henderson je proteklog vikenda u Manchesteru objesio rukavice o klin. Vrlo vjerojatno jednom zauvijek. Da je kojim slučajem pobijedio Bispinga, odnosno da su mu suci dali odluku koja je objektivno mogla otići na obje strane, Hendo bi realno govoreći postao najbolji borac u povijesti MMA-ja. Kako drugačije vrednovati činjenicu da je čovjek bio dvostruki Pride šampion, osvajač UFC turnira (UFC 17), prvak Strikeforcea, da je produljio karijeru do 46 godine, borio se u četiri težinske kategorije, da je nokautirao Fedora i na koncu sve zaokružio UFC pojasem u srednjoj kategoriji. Od ovoga nema puno više.

No, i ovako je Henderson zadužio MMA svijet te će ubrzo biti primljen u UFC-ovu kuću slavnih. Iza sebe ovaj Amerikanac ima neponovljivu karijeru vrijednu divljenja.

U našoj posljednjoj anketi smo vas pitali po čemu ćete naviše pamtiti legendarnog borca. Od pet ponuđenih odgovora mrtvu trku su vodila dva: “Po svemu navedenom” i po “H-bombama”. Oba odgovora su dobila više od 40 posto glasova (46 i 43) dok su svi ostali odgovori “pokupili mrvice”.

I zaista, teško je izdvojiti jedno dostignuće Hendersona kada nas je toliko dugo veselio i oduševljavao svojim nastupima. S druge strane, razumljivo je da će fanovi najviše pamtiti njegove nokaute iako je na početku karijere bio poznat kao “mr. decision”.

Zahvaljujemo svima na glasovima koje dodatno možete potkrijepiti komentarom ispod teksta, a legendarnom “Hendu” želimo mirnu i sretnu mirovinu.

Pozdrav legendo!

Po čemu ćete najviše pamtiti karijeru Dana Hendersona?
  • Po svemu navedenom. x 542 puta45%
  • Po H-bombama x 521 puta43%
  • Po tome što je kao najstariji borac na rosteru (46) napao UFC-ov pojas. x 80 puta7%
  • Istovremeno je držao Pride titule u dvije kategorije. x 54 puta4%
  • Bio je posljednji prvak Strikeforceove poluteške kategorije. x 6 puta0%

Ukupno glasano: 1.203 puta

Loading ... Loading ...

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI