Henderson spreman krenuti po pojas koji mu nedostaje

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.05.2014 20:19h Autor:

Dan Henderson

Dan Henderson se u poznim danima svoje karijere priprema za još jedan pokušaj osvajanja UFC-ove titule. Ispred njega su dva koraka, a prvi od njih na rasporedu je u subotu, kad će se na UFC 173 eventu boriti protiv neporaženog Daniela Cormiera.

Samo dva mjeseca nakon velike pobjede nad Shogunom Ruom, Dan Henderson ponovno će uči u UFC-ov kavez, ovog puta u velikoj borbi, onoj u kojoj bi mu pobjeda donijela borbu za naslov prvaka. "To je olakšalo odluku da se borim ovako brzo nakon posljednje borbe. Ne znam kad bih se borio da nisam prihvatio ovu borbu, a i pitanje je s kim bih se borio i da li bi mi u tom slučaju pobjeda mogla donijeti borbu za titulu", rekao je Hendo.

S 43 godine na leđima ovi mu je vjerojatno posljednja prilika za osvojiti naslov, a tog je svjestan i Henderson: "Sve više starim i naravno da mi je dobro da ove borbe dolaze što ranije." Hendo je pobjedom protiv Shoguna zaustavio negativni niz od tri poraza, no dva od njih bila su podijeljenim odlukama u izuzetno izjednačenim borbama.

Henderson i Cormier su više puta izrazili respekt jedan prema drugom, štoviše svaki je izjavio kako je veliki fan ovog drugog. "Istina, imamo veliko poštovanje, a i veliki sam Cormierov fan, obožavam gledati njegove borbe. No, mislim da on više neće biti moj fan nakon ove borbe", prognozirao je autor poznate H-Bombe.

Veliki broj ljubitelja slobodne borbe ovu će borbu biti upravo na Hendovoj strani. Tijekom karijere osvajao je Pride i Strikeforce, pobjeđivao borce poput Murila Bustamantea, Wanderleia Silve, Vitora Belforta, Shoguna Rue, Richa Franklina te onog najvećeg, Fedora Emelianenko. Jedino što mu nedostaje je UFC-ov pojas. Prilika je ovdje, a Hendo će sigurno dati sve od sebe da ju iskoristi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI