Henderson slavio protiv Rue u vjerojatno najboljem MMA meču u povijesti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.11.2011 06:18h Autor:

Photo by cron.com

Dvoboj Dana Hendersona i Mauricija Shoguna Rue, koji je predvodio UFC 139, konkurira, a možda i jest, najbolji u povijesti slobodne borbe.

> UFC 139 – Spektakl za pamćenje!

Teško je riječima opisati što se sve izdogađalo u 25 minuta beskompromisnog, krvavog rata u kavezu HP Pavilion centra u San Joseu. Na kraju su obojica boraca (iako jedva) ostali na nogama, a sva tri suca su sa 48:47 presudili u korist donedavnog prvaka Strikeforcea. Nakon svega što smo vidjeli tijekom pet rundi, može se reći da je odluka poštena, iako definitivno obojica zaslužuju da im se digne ruka u zrak i čestita jer su nam pružili dvoboj koji nikada nećemo zaboraviti. Mnogi su žalili što se ova dvojica nisu susreli još u Pride danima. Pokazalo se s pravom, jer smo predugo čekali na ovakvu borilačku poslasticu.

Uoči dvoboja se očekivala prednost Rue na nogama, a Hendersona u klinču. Dobili smo suprotan scenarij. Iskusni Henderson je izbjegavao hrvačke klinčeve i borbu na parteru, a odlično je parirao Brazilcu u izmjenama udaraca u stojci. Dapače, već je u prvoj rundi u dva navrata plasirao svoj top u desnoj ruci na pravo mjesto, a nekim čudom Shogun se uspio spasiti ranog nokauta. Oba puta je preživio samo zahvaljujući betonskoj bradi koju očito nosi na ramenima. I ne samo to… i sam je kvalitetno pogodio krajem prve dionice dobro uzdrmavši svog protivnika, no Hendersona nitko u karijeri nije nokautirao. Nije to uspjelo niti Shogunu….

I u dvije naredne runde Amerikanac je dominirao, a Brazilac je još dva puta bio u nokdaunu. Lice mu je već nakon 15 minuta bilo potpuno neprepoznatljivo od silnih batina koje mu je priuštila 41-godišnja borilačka legenda.

No, unatoč silnoj kazni, Rua se nije dao. Pokazao je lavlje srce, sjajnu pripremu i čudesnu volju. Polako je gurao vodu na svoj mlin i sve više pritiskao ispuhanog Strikeforceovog prvaka. U četvrtoj rundi pogađa sjajan aperkat, Henderson pada u nokdaun, a tek je malo snage falilo da Shogun napravi najveći preokret u povijesti MMA-ja.

Osvježen i maksimalno motiviran, Rua je dao i posljednji atom snage u petoj rundi. Opet je dobro plasirao svoje ručne kombinacije, rušio je protivnika i doslovce ga masakrirao na parteru. Čak je pet puta dolazio u full mount poziciju, no Henderson bi svaki put nekako preživio. Na koncu je odluka pripala sucima…

“Pogodio sam ga više puta čisto i snažno, no pravo je čudo što taj čovjek može preživjeti”, izjavio je Henderson nakon dvoboja dodavši:

“Računao sam da sam dobio prve tri runde, jednu od njih čak sa 10:8, te sam vjerovao u svoju pobjedu.”

Rua je bio velik u porazu. Čestitao je Hendersonu i rekao da će sljedeći put biti još bolji.

“Svaka mu čast. Nadam se da ću u sljedećem meču odraditi bolji posao”, jedva je izgovorio bivši UFC prvak.

Oni koji nisu pogledali ovaj meč još uvijek to mogu učiniti cijelu nedjelju, 20. studenog, na Fight Channelu (MaxTv, kanal 25). Dvoboj je to koji niti jedan pravi MMA fan ne smije propustiti jer se radi o meču za povijest!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI