Henderson: Shogun je “toplo-hladno” borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.11.2011 09:43h Autor:

Dan Henderson (Photo by Scott Hirano - Lowkick.com)

Dan Henderson se narednog vikenda u San Joseu nakon dvogodišnjeg izbivanja vraća u UFC. Iako se govorilo da bi donedavni prvak Strikeforcea trebao odmah uletjeti u dvoboj za naslov prvaka (postojala je opcija za meč protiv Silve i Jonesa), legendarni Hedno priznaje i da ga dvoboj protiv borca kao što je Shogun itekako intrigira.

“Zapravo bih radije izabrao meč za titulu, no sretan sam i zbog ovog meča. Shogun je težak protivnika i ovo je za mene velik ispit. Da je Rashad dva ili tri tjedna ranije javio svoju ozljedu, vjerojatno bih se ja borio protiv Jonesa, a ne Machida”, otkrio je Henderson u razgovoru za MMAWeekly.

“Shogun je uvijek funkcionirao na principu toplo – hladno. No, neugodan je i vrlo opasan. Kada nije u formi i dalje je kvalitetan protivnik, no nije toliko opasan kao što bi to bio da je u najboljem izdanju. Svatko ima svoje loše dane, a čini se da upravo tako on funkcionira zadnjih godina.”

Henderson ne planira jurišati na nokaut. Bitna mu je pobjeda.

“Neću žuriti i svim silama pokušavati ga nokautirati. Idem prije svega pobijediti i zaraditi priliku za naslov. Naravno, ako se pruži šansa, pokušat ću pobijediti prekidom.”

O dvoboju protiv Jonesa, Hendo kaže:

“To bi bio meč u kojem bi uživao. Čudan je i netipičan borac za kojeg se morate dobro taktički spremiti. Ovih dana sam nabrijan upravo na takve izazove. Taj borac je veliki izazov, no smatram da mi stilom paše. Dugo sam u ovom poslu i ne uhvati me euforija tek tako. Mislim da je talentiran i da će dugo vremena biti na vrhu MMA-ja. No, predstoji mu još dosta napretka i učenja. Vjerujem u njegovu budućnost iako ga čekaju još neki teški ispiti u karijeri”, zaključuje donedavni prvak Strikeforcea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI