Henderson se prisjetio svog nokauta Fedora: Nije očekivao da mali tip poput mene udara tako jako! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.04.2017 16:10h Autor:

Fedor Emelianenko & Dan Henderson

Danu Hendersonu je malo nedostajalo da slavi u svojem posljednjem nastupu te sport napusti u 46. godini kao UFC-ov prvak srednje kategorije. Borba s prvakom Michaelom Bispingom prije pola godine na UFC 204 priredbi u Manchesteru nakon pet rundi je odlukom sudaca je pripala domaćem borcu iako Henderson smatra da je on trebao pobijediti budući da je nanio veću štetu i umalo završio Britanca.

“Očito je malo frustrirajuće i rastužuje me. Ostavilo mi je loš okus u ustima kako je sve završilo… Mogu nastaviti svoj život, ali imam osjećaj kao da sam ga prebio, a on meni nije napravio ništa stoga ne vidim zašto bi on pobijedio?”

No, iako se nije umirovio kao prvak UFC-a, Henderson je, počevši s ranim hrvačkim danima, kroz trideset godina aktivnog natjecanja ostvario jednu od najbogatijih i najuspješnijih karijera u sportu pa se tako prisjetio i izdvojio svoja najdraža postignuća.

“Dva nastupa na Olimpijskim igrama i osvajanje dva naslova u Prideu, RINGS turnir je definitivno jedan od vrhunaca, bio sam najmanji tip od nas 32 i osvojio sam ga, osvajanje Strikeforce pojasa i nokaut Fedora Emelianenka.”

Henderson, inače borac srednje i poluteške kategorije, bivšeg je kralja Pridea i jednog od najboljih teškaša svih vremena, Emelianenka, nokautirao 2011. u Stikeforceu, no ne slaže se sasvim da mu je to “highlight” karijere budući da je Rus nakon deset godina dominacije u taj meč ušao s dva poraza u nizu.

“Da i ne. Izgubio je dvije prehodne borbe pa je to u nekoj mjeri umanjilo moj uspjeh. No mislim da je naporno trenirao za tu borbu i bio je spreman. Ali mislim da nije očekivao da mali tip (poput mene) udara tako jako.”

Hendersona će fanovi pamtiti i po njegovoj razornoj desnici zvanoj “H- bomba” iako olimpijski hrvač dugo vremena uopće nije znao da posjeduje tako ubojito oružje.

“Nisam znao da imam tu snagu u rukama sve dok se nisam počeo boriti. Nisam baš upadao u ulične tučnjave. Imao sam možda dvije, tri u životu i uvijek bi se pretvorile u hrvački meč.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI