Henderson savladao Thatcha nakon fantastične borbe, Holloway došao po pete, a Magny do šeste pobjede u nizu

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.02.2015 10:05h Autor:

Benson Henderson uspješno je debitirao u velter kategoriji, no do pobjede je došao na težak način. Brandon Thatch ga je nekoliko puta "imao", ali Bendo je pokazao srce šampiona i slavio prekidom u četvrtoj rundi. Impresivni Neil Magny došao je do pete, a Max Holloway do šeste pobjede u nizu, obojicu unutar tek nešto više od godinu dana.

Fight Night u Broomfieldu nije razočarao te je već sad donio kandidata za borbu godinu, a to je ona glavna, između Bensona Hendersona i Brandona Thatcha. Henderson je slavio gušenjem u četvrtoj rundi, no nakon sjajne tri runde, gdje se mora priznati kako je prikazao ogromnu volju i izdržljivost.

Henderson je prihvatio stand up borbu protiv višeg i snažnijeg borca i nije razočarao u tom segmentu. Borba je bila u potpunosti izjednačena, iako je one konkretnije udarce pogađao Thatch, gdje se najkonkretniji dogodio u drugoj rundi. Druga polovica treće runde je prvi put pokazala koliko je Bendo opasan na podu, no bez završnice, ali zato se to dogodilo u četvrtoj.

Već su oba borca bili podosta iscrpljeni i zapravo su jedna dočekali dolazak u parter, gdje se Thatch dobro čuvao, no onda je uslijedio trenutak neiskustva. Henderson je kratko popustio, Thatch to pokušao iskoristiti da bi se ustao i time upao u zamku. Henderson hvata gušenje i prisiljava svog protivnika na predaju.

Max Holloway je stigao do pete pobjede u nizu i to u 13 mjeseci razmaka. No, nakon četiri prekida, Cole Miller je ipak izdržao 15 minuta u kavezu protiv momka s Havaja. Miller se relativno i držao prve dvije runde, no u trećoj je bio potpuno devastiran i Holloway dokazuje da nije bez razloga jedini UFC borac kojeg Conor McGregor nije završio.

A još impresivniji od Hollowaya je Neil Magny, koji je došao do šeste pobjede u nizu, i to unutar godinu dana razmaka, a nova žrtva bio je Kiichi Kunimotu, koji je također u borbu ušao s dobrim nizom. No, to ništa nije pomoglo protiv danas izuzetno agresivnog Magnya. Nakon dvije runde doslovnog batinanja, Kunimotu je potpuno pao voljni efekt i gotovo da je pustio Magnyu da ga uguši u trećoj rundi.

Vrlo dobru predstavu smo vidjeli i od Patricka Walsha i Dana Kellya, a do pobjede je došao Australac, koji je pozitivno usmjerio ljutnju na svog protivnika, koji je izvagao tri kilograma preko granice. A pobjede su ostvarila i dva izuzetno mlada borca, kojima će ovo puno značiti u napadu na vrh, gdje će unutar idućih nekoliko godina sigurno imati mjesta. To su Kevin Lee, koji je uvjerljivo savladao Prazeresa i Ray Borg koji je kimurom na predaju prisilio Chrisa Keladesa.

U uvodnim borbama viđene su pobjede Efraina Escudera, Chasa Skellya, Jamesa Moontasria i Zacha Makovskog, koji je pomalo kontroverzno savladao Tima Elliota.

UFC Fight Night 60 – rezultati

Benson Henderson def. Brandon Thatch, SUB (RNC), R4 3:58
Max Holloway def. Cole Miller, jednoglasna sudačka odluka
Neil Magny def. Kiichi Kunimoto, SUB (RNC), R3 1:22
Dan Kelly def. Patrick Walsh, jednoglasna sudačka odluka
Kevin Lee def. Michel Prazeres, jednoglasna sudačka odluka
Ray Borg def. Chris Kelades, SUB (kimura), R3 2:56

Efrain Escudero def. Rodrigo de Lima, jednoglasna sudačka odluka
Chas Skelly def. Jim Alers, TKO – R2 4:59
Zach Makovsky def. Tim Elliott, jednoglasna sudačka odluka
James Moontasri def. Cody Pfister, SUB (RNC) R2 1:49

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI