Henderson: Nastavit ću karijeru bez TRT-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.03.2014 14:55h Autor:

Dan Henderson

Jedan od prvih boraca koji je legalno koristio testoteronsku terapiju, Dan Henderson, mogao bi biti u teškim problemima zbog zabrane korištenja iste. No, on je rekao da ne namjerava prekinuti karijeri i da će prilagoditi novim pravilima.

Nakon što je postao prvi borac koji je legalno koristio TRT terapiju, Dan Henderson bi mogao postati i posljednji. Budući da je ranije dogovorena borba njega i Mauricia Rue, Henderson za borbu koja je na rasporedu u subotu još uvijek ima pravo korištenja terapije, no nakon toga će se i on morati prilagoditi novim pravilima ili završiti karijeru.

"To je posao i takva su pravila. Nakon ove borbe ću im se morati prilagoditi, jer se mislim nastaviti baviti ovim sportom", rekao je Hendo, koji je sa svoje 43 godine najstariji borac na UFC-ovom rosteru.

Henderson je već dugo u borilačkom svijetu, bio je Pride prvak, višestruki kandidat za UFC prvak i autor jednog od najspektakularnijih nokauta u povijesti UFC-a. Za njega se uistinu može reći da je prošao ratove, no on jip ne namjerava stati.

"Mislim da mogu bez TRT-a, uvjeren sam da on ne utjeće previše na moje vještinu i izvedbu. Rjeđe se razboljevam i imam malo više energije, i to je njegov efekt. Mirovina mi nije u planovima, potpisao sam ugovor na šest bori i u tih šest borbi namjeravam ostvariti neke svoje ciljeve", rekao je, a za kraj je dodao: "Imao sam lošu prošlu godinu, no uvjeren sam da bi ova mogla biti sjajna."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI