Henderson: Moram progutati ponos i prihvatiti manju plaću

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.01.2014 20:08h Autor:

Dan Henderson

Dan Henderson ipak je potpisao novi ugovor s UFC-om, a nakon njega je dao iskren i otvoren intervju za portal "bloodyelbow.com". Njegove najzanimljivije dijelove smo i mi odlučili prenijeti.

Henderson je objasnio kako to da je ipak odlučio prihvatiti UFC-ov ugovor. "Trenutno je takva situacija da je UFC jedini sposoban platiti vrhunske borce, sad kad više nema Strikeforcea. Bellator se trudi, no mislim da troše puno više novca nego što pridonose, a nisam siguran što misliti o WSOF-u. Mislim da za sada ipak rade još malo ekonomičnije, a drugih jednostavno nema. Posebno koji bi konkurirali plaćanjem kao što UFC plaća svoje najbolje borce. Ponekad jednostavno moraš uzeti što se nudi", ukratko je rekao Hendo.

Još je samo utvrdio: "Nekada moraš progutati ponos i prihvatiti manji ugovor. UFC mi daje priliku da se s par pobjeda vratim gdje sam bio i to mi je bio poticaj. Moglo je biti bolje, no moglo je i lošije".

Sada ga čeka borba protiv Shoguna Rue, no ozbiljno razmišlja o nekim drugim potezima u karijeri, kao o povratku u srednju kategoriju. "Da, ozbiljno razmišljam o spuštanju u srednju, posebno sada kada se Vitor bori za naslov, možda bih mogao dobiti priliku za revanš", rekao je te se kratko osvrnuo na Belforta: "Ne mislim da će on biti izuzetak i dobiti dozvolu, osim ako se nešto drastično ne promijeni u pravilima."

Pošto svi prozivaju Bispinga i on se okrenuo na to te na revanš koji bi zapravo mnogi htjeti vidjeti: "Ne vidim zašto bih mu dao revanš, nije da ima neke sjajne rezultate u zadnje vrijeme, ide mu dobro i onda doživi poraz i tako u krug. Isto tako, ne vidim kako bih mogao biti bolji nego u prošloj borbi, to je teško za ostvariti, neka ostane kako je.

Za kraj je još rekao nešto o svojim najvećim uspjesima: "Sigurno je to bilo kada sam nokautirao Wanderleya Silvu i uzeo Pride naslov, no naravno da je i pobjeda nad Fedorom u vrhu. Veliki broj ljudi spominje i nokaut protiv Bispinga, zato što ga ne vole kao osobe. Teško je odabrati samo jedan", rekao je ovaj iskusni borac te se još samo osvrnuo na planove za budućnost: "Mislim da sam imao dobru karijeru do sada jer do Belforta nisam nikada bio nokautiran i zbog toga mi je glava u dobrom stanju. Štoviše osjećam se spremnije i odmornije nego dok sam hrvao. Sigurno ću se boriti još neko vrijeme.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI