Henderson: Bilo bi super kad bi meč za titulu trajao sedam rundi!

UFC 13.08.2012 14:24h Autor:

Benson Henderson

 

 Aktualni prvak UFC-a u lakoj kategoriji, Benson Henderson, ne bi imao ništa protiv kad bi se mečevi za titulu produljili za dodatne dvije runde.

Tijekom vikenda koji je iza nas imali smo priliku gledati iznimno zanimljivu borbu za titulu prvaka UFC-a u lakoj kategoriji između Bensona Hendersona i Frankieja Edgara. Kao što vam je već vjerojatno poznato, nakon pet odrađenih rundi suci su podijeljenom odlukom pobjedu dodijelili Hendersonu, što je izazvalo lavinu kritika.

No, kako god bilo, to je odluka koja se neće promijeniti, Henderson je obranio titulu, a jedan novinar ga je upitao misli li da bi bilo bolje kad bi minutaža za titulu prvaka bila sličnija onoj iz svijeta boksa. Naime, mečevi za titulu svjetskog prvaka u profesionalnom boksu traju 12 rundi po tri minute.

“Bilo bi to super, apsolutno”,odgovorio je kratko Henderson na pitanje što misli o produljenju borbe s pet na sedam rundi, odnosno s 25 na 35 minuta.

No, takvo što je ipak malo vjerojatno, UFC je tek nedavno odlučio da će sve glavne borbe večeri trajati pet rundi po pet minuti, pa se ne vjeruje da će u skorašnje vrijeme ponovno mijenjati minutažu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI