Henderson: Bilo bi mudrije da se ja prvi borim protiv Jonesa, a ne Rashad

UFC 26.03.2012 08:05h Autor:

Photo by Heavy.com

Iako potpuno zdrav, moglo bi se dogoditi da Dan Henderson svoju sljedeću borbu u UFC-u odradi tek za nekoliko mjeseci. Razlog je taj što ova MMA legenda ne želi prihvatiti niti jedan drugi meč osim onaj koji za ulog ima pojas prvaka.

Čelnici UFC-a u tome ne vide poseban problem stoga je jasno da će se Hendo boriti protiv pobjednika meča Jones vs. Evans. No, sam Henderson tvrdi da bi za UFC bilo bolje da je on dobio prednost ispred Rashada – čisto iz praktičnih razloga.

“Očito da je Dana Rashadu obećao priliku za naslov. No, kada je u pitanju tajming, vjerujem da je bilo pametnije da se ja prvo borim protiv Jonesa, a onda da se Evans bori protiv pobjednika.”

Henderson je objasnio svoju teoriju…

“Rashad je tek nedavno odradio meč protiv Davisa, a onda mi se ovaj meč protiv Jonesa čini malo preuranjen. Ako pobijedio, opet će ga požurivati da se bori protiv mene”, objašnjava donedavni šampion Strikeforcea.

Je li Hendersonu obećana prilika za naslov?

“Ne u tim riječima, no vjerujem da sam ja sljedeći. Treba čekati i vidjeti. Jedina borba koja za mene ima smisla jest ona za naslov prvaka. Nadam sam se uskočiti ispred Rashada, no sada trebam čekati svoju šansu nakon tog meča i boriti se protiv pobjednika”, zaključuje 41-godišnji borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI