Helwani otkriva: UFC će oduzeti DC-ju pojas u poluteškoj, Jones i Gustafsson će odlučiti o novom prvaku na UFC-u 232!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.09.2018 14:20h Autor:

Jon Jones vs Alexander Gustafsson

Čelni ljudi UFC-a su “na sto muka”… Ako vjerujete u informacije koje je otkrio ugledni reporter i insajder Ariel Helwani, UFC-ovim “matchmakerima” predstoji križaljka koju će teško uspješno riješiti. Ta križaljka se zove UFC PPV eventi do kraja 2018.

O čemu se radi?

Ako u stranu gurnemo UFC 229 koji je na rasporedu za nekoliko dana, ispred UFC-a su još tri velika PPV eventa u 2018. godini. Upravo o njima (i o UFC-u 229 naravno) će ovisiti konačni finakcijski uspjeh ili neuspjeh kompanije u 2018. godini s obzirom da prvu polovicu godine mogu slobodno zaboraviti.

Ako pretpostavimo da UFC 231 ima svoju glavnu borbu, što je s UFC-om 230 i UFC-om 232? Posebno jer se u igru vraća Jon Jones kojeg UFC želi obilato iskoristiti.

Prema Helwaniju, UFC planira oduzeti Danielu Cormieru titulu u poluteškoj kategoriji jer ne žele dopustiti da čitava divizija stagnira dok DC čeka svoj “money event” i meč protiv Lesnara u veljači. Dapače, u jednom trenutku su ponudili glavnu borbu UFC-a 230 Yoelu Romeru i Alexanderu Gustafssonu, a da bi taj meč mogao imati za ulog pojas prvaka u poluteškoj kategoriji, morali su ga oduzeti Cormieru. To im ne bi predstavljao nikakav problem. Tako barem stoji u Helwanijevoj poruci na Twitteru te poznati insajder koji nastavlja:

“Onda su htjeli upariti Jonesa i Cormiera kako bi se borili za titulu u teškoj kategoriji 29.12. Razmišljali su na način da ne mogu uvesti privremeni pojas koji bi bio ulog meča Romero vs. Gustafsson 3.11., ako bi Jones i Cormier odlučivali o pravom šampionu 29.12. Pa su zato taj meč htjeli u teškoj kategoriji. No, i Jones i DC su odgovorili da se ne žele boriti u teškoj međusobno. E tu je nastao veliki problem.”

Bilo je tu i drugih prepreka, otkriva novinar ESPN-a.

“Također, kraj prosinca nije odgovarao Cormieru. Kada su shvatili da ne mogu dogovoriti DC vs. Jones na UFC-u 232, odlučili su odustati i od meča Romero vs. Gustafsson na UFC-u 230. Sada je plan organizirati dvoboj Jones vs. Gustafsson 29.12. i to za pojas u poluteškoj kategoriji. I dalje nemaju glavni meč za Madison Square Garden”, zaključuje Helwani.

Bilo kako bilo, čini se kako će Cormier ostati bez pojasa u kategoriji do 93 kilograma. A sada je i malo jasnije kako su došli na ideju da Nate Diaz i Dustin Poirier otvore novu kategoriju do 74.8 kilograma i da jedan od njih u New Yorku postane prvi šampion te nove divizije.

Ako su sve ove informacije istinite, onda je puno jasnije zašto UFC postiže tako loše rezultate posljednje dvije godine. Ovo sve što smo saznali od Helwanija je čista stihija i amaterizam. Kako drugo to nazvati?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI