Helwani načuo plan UFC-a: Conoru oduzeti pojas u peru i dati ga Aldu, Pettis i Holloway borit će se za privremeni

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2016 09:58h Autor:

Ariel Helwani

Ako je vjerovati Arielu Helwaniju, UFC ima namjeru napraviti preslaganje unutar perolake kategorije, a sve bi krenulo tako da oduzmu pojas prvaka Conoru McGregoru.

Teško je da će se Irac ikad više boriti do 66 kilograma i očito je kako mu je pojas ostavljen na njegov zahtjev, uz želju da postane prvi vlasnik dvije UFC titule odjednom. Sad kada mu je to uspjelo, ovaj prvi naslov prvaka bi mu trebao biti oduzet, a pripasti će Joseu Aldu, koji trenutno drži privremeni pojas prvaka.

No, to ne znači da će kategorija ostati bez privremenog prvaka. Vjerojatno u cilju da borbu Maxa Hollowaya i Anthonya Pettisa učine zanimljivijom, pobjednik te borbe postati će privremeni prvak i automatski prvi idući protivnik Alda u obrani naslova. Gledajući kako će ta borba vjerojatno postao novi ‘main event’ za UFC 206, odluka se čini razumljiva.

To još naravno ništa nije potvrđeno, no iz iskustva znamo kako je Helwani jako rijetko griješio u nekim iznošenim informacijama. Jedini će biti zanimljivo vidjeti hoće li UFC-u uistinu trebati vojska da bi se McGregoru oduzeo jedan od naslova prvaka. On je izjavio kako se niti jednog ne misli odreći, pa makar to značilo zarobljavanje čitave dvije vrlo jake divizije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI