Helwani donosi bombu! Gustafsson i Romero predvoditi će UFC 230 u borbi za titulu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.09.2018 18:23h Autor:

Alexander Gustafsson vs. Yoel Romero

Među svim špekulacijama oko glavne borbe UFC 230 eventa, pojavila se jedna nova. Naime, Ariel Helwani donosi vijest kako bi event u Madison Square Gardenu trebala predvoditi borba Alexandera Gustafssona i Yoela Romera.

Je li vam ovdje nešto zvuči čudno, posebno u slučaju imena kubanskog borca? Upravo tako, Yoel Romero je već bio ugovoren za ovaj event, odnosno imao je borbu protiv Paula Coste, no prije više od mjesec dana ju je otkazao zbog ozljede uz izjavu kako mu liječnik preporuča četiri do pet mjeseci pauze. Zbog svega toga ovo zvuči jako čudno, no Ariel Helwani nije osoba koja će bilo što prenijeti bez jako dobrog izvora.

“UFC ozbiljno razmatra ugovaranje borbe Yoela Romera i Alexandera Gustfssona za program 3. studenog u Madison Square Gardenu, informacija je prema više izvora. Još ništa nije finalizirano, a titula poluteške kategorije bi svakako bila u igri. Opcija je privremena, ali i ona prava”, napisao je Helwani na Twitteru.

Naravno da je odmah uslijedio veliki broj komentara na račun toga što je Romero već otkazao nastup na istom eventu, nakon čega je to napravio i Costa, uz izjavu da će čekati Romera dok se ovaj ne oporavi.

Romero je inače u svojoj posljednjoj borbi poražen od Roberta Whittakera. Bila je to borba za titulu srednje kategorije, no nju ne bi osvojio niti u slučaju pobjede, budući da je dan ranije pao na vaganju. Na vaganju je pao i početkom godine u borbi za privremenu titulu protiv Lukea Rockholda, no unatoč tome je dobio svoj drugi pokušaj osvajanja titule. Ukoliko su ove glasine istinite, priliku napasti titulu poluteške kategorije dobiti će odmah u debi borbi do 93 kilograma.

Gustafsson se već spominjao za ovaj event, no kao protivnik Jona Jonesa. Ipak, Dana White je izjavio kako se bivši prvak neće vratiti na tom eventu. Posljednje dvije godine Šveđanin je nastupio samo po jednom, dok u 2018. još uvijek čeka svoj prvi nastup. Konstantno se spominje kao kandidat za titulu do 93 kilograma, no mali broj nastupa mu svakako stvara probleme.

Ne smijemo ipak ništa uzimati za sigurno, budući da je sve ovo samo još jedna špekulacija po pitanju glavne borbe ovog eventa, do kojega je ostalo još manje od šest tjedana, a niti približno nije poznato tko bi ga mogao predvoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI