Hector Lombard: Imao sam ultimatum da se spustim u velter kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.01.2015 13:05h Autor:

Hector Lombard

Prije nego što uđe u kavez i odradi borbu protiv Josha Burkmana, Hector Lombard je najavio što očekuje od ovog nastupa, kao i od bliže budućnosti koja je ispred njega.

Jedan od najboljih svjetskih boraca u velter kategoriji, Hector Lombard, porazgovarao je s Arielom Helwaniem te najavio borbu protiv Josha Burkmana. Ovaj 36-godišnjak se dugo nije borio, deset mjeseci, no sad je napokon ovdje. Protivnik nije atraktivan, borba je na neki način medijski stavljena u drugi plan, no Lombardu je bitno da se bori.

"Moram biti pozitivno nastrojen i ne gledati na to sve na krivi način. Napokon imam borbu i sretan sam zbog toga. Osjećam se sjajno i nemam više problema niti sa skidanjem kilograma. Malo me je zasmetalo hladno vrijeme, jer se nisam mogao znojiti koliko mi je potrebno, no uz malo više truda sam uspio", rekao je nešto o ovoj borbi i posljednjim pripremama za nju.

Zanimljiv je bio odgovor na pitanje koliko je točna informacija da je pred njega bio postavljen ultimatum da se spusti u velter kategoriju. Naime, dvije od prve tri svoje UFC borbe, Lombard je izgubio. Kubanac je potvrdio te navode: "Istina je, rekli su mi to. Nisam razmišljao koliko je to bilo pošteno. Šefovi su rekli svoje, a ja sam njihov zaposlenik i morao sam poslušati."

Protivnik mu je Josh Burkman. Sjajan i iskusan borac, no i ne toliko veliko ime, budući da se u posljednje vrijeme nije borio na velikoj sceni. Lombard je opisao reakciju na taj izbor: "Bio sam pomalo razočaran imenom, no sretan sam što sam dobio ugovorenu borbu, što nastupam u Las Vegasu i na ovako jakom programu. Mislim kako velike stvari dolaze nakon ove borbe. Istina, bit će pomalo drugačija motivacija nego da se borim protiv nekog većeg imena, no sve je to posao."

Ipak, motiviran je, a Burkman je dodatno pomogao oko toga. "Tip je pun sranja i ne sviđa mi se što priča. To me samo dodatno motiviralo i želim ga razbiti. Želim ostaviti poruku da sam još uvijek ovdje i da sam još uvijek opasan. Na kraju, on je samo još jedan korak prema mom napadu na vrh", najavio je na kraju bivši Bellatorov prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI