Hardyjev protivnik: Dokazao sam da nije spreman za UFC, ali koljeno nije bilo namjerno!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.01.2019 18:53h Autor:

Hardy vs. Crowder

Kontrovezrni bivši NFL igrač Greg Hardy je debitirao protiv Allena Crowdera u elitnom Octagonu proteklog vikenda na UFC on ESPN+ platformi. Nakon prve vrlo solidne runde u kojoj je bio kompetitivan, u drugoj dionici su oba teškaša ostala “bez goriva” pa je meč pomalo ličio na obračun “pijanica u lokalnoj birtiji”.

U ključnom trenutku Hardy protivnika koji je jasno bio na podu (koljeno mu je dodirivalo tlo) vrlo snažno udara u glavu koljenom što je prouzrokovalo diskvalifikaciju. Ogroman broj ljudi je pohitao napasti Hardyja radi njegove kontroverzne prošlosti i misle da je to bivši NFL igrač učinio namjerno.

Neki smatraju da je tražio izlaz iz meča koji je gubio, drugi vjeruju da je zao i pokvaren, a ima i onih koji su uvjereni da se radilo tek o neiskustvu i dovoljnom nepoznavanju pravila. Jedan od njih je i sam Allen Crowder.

(VIDEO) White impresioniran diskvalificiranim Hardyem, dati će mu još jednu priliku

U razgovoru za ESPN Crowder je potvrdio kako ne vjeruje da je Hardy namjerno posegnuo za koljenom.

“Ne smatram niti da je tražio izlaz iz te borbe. Više to vidim kao neiskustvo. Ne bavi se ovime previše dugo. Došao mi je s boka i vjerujem da je u ovom trenutku pomislio… Znao je da je koljeno nedozvoljeno kada sam na podu. Ali u tom trenutku ga je jednostavno ponjelo. U tom trenutku je bacio taj udarac kako bi stigao do prekida. Jednostavno je napravio grešku. To je samo još jedna greška od mnogih koje je napravio”, objasnio je korektni Crowder koji sada ima 1-1 u slavnom Octagonu.

“Ne mislim da je bježao iz meča. On je jedan vrlo tvrd protivnik. Mislim da se radilo o neiskustvu ovdje. Da me to koljeno nije pogodilo, smatram da bih ga srušio. I dalje sam imao snage, mislim da bi ga bacio i na koncu završio s laktovima kako sam planirao od početka”, dodaje Crowder i zaključuje:

“Htio sam pokazati da Hardy nije spreman za UFC i mislim da sam to i pokazao. On je neiskusan. I dalje ima posla ispred sebe. Snažan je, odmah se dizao na noge, a mnogi kada padnu na leđa ostanu tamo.”

Predsjednik UFC-a Dana white je ipak zadovoljan onime što je njegova nova teškaška nada pokazala. Natuknuo je da mu slijedi nova prilika, odnosno popravni ispit.

“Danas sam naučio jednu stvar o Hardyu, a to je ta da se on zna boriti. Atleta je koja ne može samo udariti, nego i primiti udarac. Bio je nekoliko puta ozbiljno pogođen, pogodio je i on, a pokazao je kako je i dobar na podu. Svi su mislili da će biti gotovo ukoliko završi na podu. No, izvukao se par puta iz problema i mislim kako je puno toga naučio”, rekao je predsjednik UFC-a u izlaganju novinarima nakon eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI