Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Hardy: Vraćam se nagodinu i spuštam se u laku kategoriju | Fight Site

Hardy: Vraćam se nagodinu i spuštam se u laku kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2014 21:02h Autor:

Dan Hardy

Dan Hardy bi se, ako je vjerovati njegovim izjavama, trebao borbama vratiti početkom iduće godine. Namjerava se spustiti u laku kategoriju, a ima plan i koga želi za prvog protivnika, Diega Sancheza.

Dok čeka liječničku dozvolu za povratak treninzima i borbama, Dan Hardy provodio vrijedi kao komentator na UFC-ov eventima koji se prenose na "Fight Passu", no nada se skorom povratku u kavez. On je sam rekao kad misli da bi mogao doći dan povratka:

"Mislim kako bih dozvolu mogao dobiti početkom iduće godine. Razgovarao sam s nekoliko liječnika i sve izgleda jako pozitivno za mene te ne vide razlog zašto se ne bih mogao boriti. To bi značilo da odmah odlazim u kamp i čekam poziv na nastup", rekao je.

Najavio je i spuštanje u laku kategoriju, do 70 kilograma, a objasnio je zašto: "Dok sam se borio do 77 kilograma, hodao sam sa 97 kilograma, prije nego sam krenuo s kampom. Iako sam bio visok i jak za svoju kategoriju, nikad nisam bio dovoljno brz i agilan koliko sam želio biti. Moj stil nije snaga, nego brzina i tehnika, a kad sam došao u UFC, kao da sam se odmaknuo od toga."

No, sad se drugačije hrani, a promijenio je i stil života te mu spuštanje na 70 ne bi trebalo biti problem. "Već neko vrijeme sam na 80 kilograma, pa i da se sad borim u velteru, više ne bih bio snažan kao inače. Zato je laka kategorije moj izbor."

Isto tako, ima i izbor protivnika kojeg bi volio vidjeti s druge strane, u povratničkoj borbi: "To bi bio Diego Sanchez. Oduvijek mi je iritantan kao osoba, iako ga cijenim kao borca. No, on je loš primjer za MMA. Došao je u UFC kao veliki potencijal, ali s vremenom je sve lošiji, a MMA borci bi trebali napredovati. Zato je on loš primjer drugim borcima. Odbacio je disciplinu, tehniku i inteligenciju te ne blokira udarce u glavu. Mislim da bih ga mogao nauči pokoju lekciju."

Hardy je posljednji put nastupio u rujnu 2012. godine, kad je savladao Amira Saddolaha.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI