Hardy se prisjetio borbe protiv GSP-a: “Bilo je fantastično samo se pripremati za nekoga tako dominantnog!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.02.2019 21:52h Autor:

Dan Hardy

Savršena osoba za reći nešto o svježe umirovljenom Georgesu St-Pierreu svakako je netko od njegovih protivnika. Dan Hardy jedan je od njih, a trenutni UFC komentator ima izrazito lijepe riječi za velikog šampiona.

Hardy se protiv GSP-a dobio priliku boriti na UFC 111, održanom u ožujku 2010. godine. Dogodilo se to u New Jerseyu i bila je to četvrta obrana titule za velikog Kanađanina. Hardy je pružio dobar otpor, nije se predavao svih pet rundi, no na kraju je i on bio jedan u nizu onih koji je morao priznati poraz. Izgubio je svih pet rundi, po nekim sucima neke čak i 10-8.

Tijekom pauze u prijenosu Fight Night 145, GSP je došao na red kao tema, John Gooden je Hardya naveo kao nekoga tko je došao blizu GSP-a. Hardy je odmah sam otkrio kako to nikako ne znači da je bio blizu titule, nego samo da je odradio tih pet rundi s možda i najvećim svih vremena.

“Ne mislim da sam baš bio blizu titulu, bio sam jako blizu GSP-a punih 25 minuta. Bilo je to nevjerojatno iskustvo. Fantastično je samo se pripremati za nekoga tko je toliko dominantan u kategoriji i tko je standarde postavio toliko visoko. To je mene učinilo boljim sportašem. Učinilo je sve u diviziji boljim borcima. Uklonite GSP-a iz te priče i mislim da današnji velter nije dobar koliko su bili ti borci, jer mi smo svi zajedno učili od njega. Nadam se da će ostati u sportu, njegov um je nevjerojatan i mogao bi stvoriti fantastične borce”, pun oduševljenja o GSP-u je pričao njegov nekadašnji protivnik.

Prisutan je bio i Rashad Evans, koji je pet godina trenirao zajedno s Kanađaninom. Svi su se složili s njegovom izjavu kako je GSP bio pravi gospodin izvan i unutar kaveza, no Hardy je dodao još jednu karakteristiku koju je mogao primijetiti iz bliskog susreta.

“Kad sam se pripremao za njega primijetio sam jednu stvar. Nisam mu mogao uči pod kožu, što god da sam napravio on je bio hladan. Jedina reakcija koju sam vidio je bila kada sam se izvukao iz poluge na ruku, onda sam mu u licu vidio kako je iznenađen. To je bilo to, ali ostatak je potpuno hladan, apsolutno fantastično!”

Vjerujemo da slično razmišljanje gaji i većina Georgesovih bivših protivnika. On je prema svima prezentirao maksimalno poštovanje i ne zaslužuje ništa drugo nego da mu se na jednak način i vrati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI