Hardy: Kad se vratim, želim umiroviti Diega Sancheza

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.07.2014 19:47h Autor:

Dan Hardy

Bivši izazivač UFC-ovog prvaka u velter kategoriji i jedan od najboljih britanskih boraca, Dan Hardy, nada  se da će mu liječnici ipak dozvoliti povratak u kavez. On se smatra spremnim, a čak ima i želju s kojim bi se borcem volio susresti.

Dan Hardy, jedan od najboljih i zasigurno najpopularnijim britanskih MMA boraca, trenutno radi kao UFC-ov komentar za evente koji se održavaju u Europi. Borilačka karijera mu je trenutno u mirovanju, zbog problema sa srcem, no "Outlaw" nije izgubio nadu da će još koji put uči u UFC-ov kavez, u kojem se 2010. godine borio za titulu prvaka.

"Razgovarao sam s jednim liječnikom kod kuće u Britaniji i on misli kako ne bi trebalo biti problema oko moje dozvole za povratak. Sve je samo stvar pravih testova i posjeta pravom kardiologu, onom koji ne gleda samo novce koje bi uzeli za operaciju. A to je ono gdje sam trenutno s američkim liječnicima. Kao da mi žele prodati automobil, a on mi ne treba", rekao je Dan.

Hardy nije nastupio od rujna 2012. godine, kad je naprosto uništio Amira Sadollaha. To mu je bila druga pobjeda u nizu i dokaz da je napokon izišao iz krize, u koju je upao porazom u borbi za naslov, nakon kojeg su uslijedila još tri poraza. No, onda je sve prekinuo liječnički nalaz i činilo se da je Hardyeva MMA karijera gotova.

Ipak, sad se nada da bi se mogao vratiti, a ima želju i koga bi volio vidjeti s druge strane kaveza. Objasnio je i zašto: "Volio bih da se borim protiv Diega Sancheza i to zbog načina na koji je savladao Rossa Pearsona. Ross je tu borbu dobio čisto, bio je pokraden, a Diego je prihvatio svoju pobjedu kao da je uistinu bio bolji i zaslužio ju. Veliki sam Diego fan, ali po meni je on ono što je loše u svijetu mješovite borbe u ovom trenutku."

Objasnio je što je s time mislio: "On je borac iz 20. stoljeća koji spusti glavu kao bik i ide naprijed, pa tko prvi padne. Nije raznovrstan, ne mijenja gard, nego jednostavno ide naprijed i to je to. Predstavlja stari stil borca, a ja bih se volio boriti s njim, bilo kad i bilo gdje te ga umiroviti."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI