Hallov trener otkrio zastrašujuć detalj: Urijah nije imao puls, pomislio sam da umire (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.03.2018 10:37h Autor:

Screenshot

UFC-ov borac srednje kategorije Urijah Hall se trebao ranije ove godine susresti s MMA legendom Vitorom Belfortom u meču koji je trebao biti posljednji u karijeri “The Phenoma”. No, Hall je hospitaliziran u procesu skidanja kilograma te je bio prisiljen odustati od nastupa.

Iako je javnost već znala da je Hall bio u izuzetno teškom i vrlo ozbiljnom stanju, njegov trener Eric Nicksick je tek u intervjuu koji je dao ovih dana za portal MMANytt otkrio da je borac bio na rubu smrti. Doslovno. U jednom trenutku je ostao bez pulsa, a stanje mu se stabiliziralo tek nakon što je stigla hitna pomoć.

“Imali smo skinuti tek negdje još oko pola kilograma, a do vage je bilo oko sat vremena. Tako da smo mislili da nema problema. Skidao je kilograma, a ja sam mu još rekao da se niti ne brine zbog vage jer će biti sve u redu. I onda smo krenuli silaziti niz stepenice prema mjestu gdje će se održati vaganje. On je izašao iz kade, osušili smo ga, dali smo mu minutu da dođe k sebi jer je bilo još mnogo vremena. Obukli smo se i doslovno smo hodali prema liftu kad je jednostavno kolabrirao”, prepričava Nicksick ovo neugodno iskustvo i dodaje:

“To je grozna situacija i ružan prizor. On je jedan od mojih najboljih prijatelja, a mi smo se našli u situaciji ‘što se to događa?!’. Pomislio sam da bi mogao umrijeti. Nije imao puls. Kada sam pokušao napipati puls, nisam ga baš osjetio. Situacija je bila katastrofalna, nije davao znakove života, nije reagirao. Stigla je hitna, spojili su ga na infuziju. Bio je to izuzetno traumatičan događaj.”

Hall sada ima novog proivnika. 14. travnja bi se trebao susresti s Paulom Costom što znači još jedno skidanje kilograma. Trener priznaje da je prilično iznenađen što je Hall tako brzo pristao na novi meč.

“Da, bio sam malo iznenađen, nisam mislio da će se boriti tako brzo. Nisam mislio da ćemo tako skoro biti u akciju. Vjerujem da će biti sve u redu s obzirom na sve nalaze koji su pozitivni. Ne znamo što se točno dogodilo. Ali se nadamo da je sve u redu. Drago mi je da smo ponovno ‘u sedlu’ i da jašemo prema naprijed. No, da, nisam očekivao da ćemo se boriti tako brzo”, zaključio je Nicksick.

Problem skidanja kilograma je jedan od najvećih problema koji trenutačno muče MMA svijet, a posebno elitnu promociju Ultimate Fighting Championship. Rijetko kada se održi neki UFC event na kojem organizatori nemaju problema s borcima koji padaju službene vage ili prolaze, ali ne prije nego su se doslovno našli na rubu smrti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI