Hadžović spektakularno koljenom nokautirao Helda!

UFC Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.05.2017 16:37h Autor:

Damir Hadžović (foto: Igor Mičić)

Damir Hadžović spektakularno se vratio iz ponora nakon uvjerljivo izgubljene prve dvije runde te je nakon samo sedam sekundi posljednje dionice fantastičnim koljenom nokautirao Marcina Helda.

Hadžović je jako dobro otvorio borbu, vrlo pametnim stand upom. Birao je odlične trenutke za napade i nekoliko je puta vrlo kvalitetno pogodio Poljaka. Held je kvalitetno odgovarao, ali je uvidio da na nogama neće moći dominirati i nakon nešto više od dvije minute je krenuo po rušenje. To mu je odmah i uspjelo te je došao u gornju poziciju. Napadao je šakama i laktovima, no Hadžović se vrlo dobro branio iz donje pozicije. Posljednjih pola minute runde se Held prebacio Hadžoviću na leđa, no nije uspio doći do dovoljno čvrstog gušenja.

Drugu rundu Held odmah otvara rušenjem te pokušava doći do leđa. Hadžović se ipak uspio ustati te čak i odbaciti Poljaka se sebe, ali nije dugo uspio zadržati borbu u stand upu. Posljednje dvije minute runde je Held bio izuzetno agresivan, ali velika snaga volje je rezultirala time da je Hadžović dočekao kraj runde, iako u njoj nije uspio ništa ponuditi, pa bi se možda na sudačkim karticama našao i skor 10-8.

No, sudačke kartice nisu bile potrebne jer je Hadžović došao do pobjede fantastičnim potezom na početku treće runde. Held je ovog puta umjesto rušenja pokušao krenuti na Imanari Roll, tehniku napada noge, nakon kojeg se dolazi do pozicije za izvođenje “heel hook” poluge. Budući da je to Heldova specijalnost, može se pretpostaviti da je Hadžović bio spreman i da je cijelu borbu to koljeno “držao na okidaču”. Kada je napokon dočekao, fantastično je pogodio trenutak i poslao poljskog borca instantno u zemlju snova.

Velika, zapravo ogromna pobjeda za Hadžovića, koji bi u slučaju poraza teško zadržao posao u UFC-u. Ovako će ga teško zadržati Held, koji je ostavio dobar dojam u sva tri svoja UFC nastupa, no nažalost u sva tri je doživio poraze. Hadžoviću još jednom čestitamo, teško da će mu promaknuti u potpunosti zasluženi bonus.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI