Gustafsson želi borbu “veću od one za pojas” i za nju je spreman prijeći u boks

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.04.2018 10:40h Autor:

Alexander Gustafsson/ Foto: Igor Mićić

Alexander Gustafsson napokon se oporavio od operacije ramena i spreman je za povratak u oktogon.

Bivši UFC-ov izazivač u poluteškoj kategoriji gostovao je u podcastu Joea Rogana i tom prigodom razgovarao o željama vezanim uz nastavak svoje karijere.

“Mora se raditi o značajnoj ponudi. Mora biti nešto za što bih osjetio da je prava stvar, da je upravo ono što želim. Vjerujem da sam sada u onom dijelu karijere kada svaka borba mora imati neko značenje”, izjavio je Gustafsson na upit o tome što želi i ima li nekih informacija o tome tko bi mu mogao biti idući protivnik.

‘The Mauler’ nadalje otkriva kako je već imao neke razgovore sa svojim poslodavcem, ali da mu UFC još uvijek nije ponudio nešto na što bi zaista mogao računati.

Podsjetimo, sjajni švedski borac trenutno uživa u nizu od dvije pobjede, a posebno je impresivna bila ona posljednja u kojoj je nokautirao Glovera Teixeiru. Od tada je prošlo gotovo pa godinu dana, ali izvedbe poput te ne zaboravljaju se lako.

“Da sam se borio protiv DC-ja kao što sam se borio protiv Glovera, siguran sam da bih ga pobijedio”, prisjetio se Alex usput i tijesnog meča s aktualnim prvakom.

Nećemo pogriješiti ako kažemo da su Gustafssonovi najpoželjniji planovi narušeni posljednjim zbivanjima u UFC-u. Prije svega tu mislimo na sve probleme Jona Jonesa s USADA-om, ali i na organizaciju Cormierovog meča sa Stipom Miočićem.

“Nisam to uopće očekivao. No to je sjajna borba za njih, za fanove, kao i za sport, ali za nas ostale znači da ćemo se morati još malo strpjeti za svoju priliku”, prokomentirao je Šveđanin borbu dvojice prvaka, a onda se osvrnuo na potencijalni revanš i nekoć najiščekivaniji okršaj poluteške kategorije:

“Pobjeda nad Jonesom bila bi veća od uzimanja pojasa. Taj lik je takva zvijer. Pogledajte što je samo učinio DC-ju.”

Svjestan situacije s bivšim prvakom, Gustafsson nudi još jedno rješenje.

“Ako se ne vrati, možda bi se mogli boriti u boksu. To je veće od osvajanja pojasa.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI