Gustafsson se želi boriti protiv Jona Jonesa: Neovisno o sterodima, on je pravi prvak!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2017 22:06h Autor:

Gustafsson vs. Jones

Alexander Gustafsson uspješno se oporavio od operacije i krenuo je s lakšim treninzima u Allstars dvorani. Naravno da već polako razmišlja o potencijalnim protivnicima i izazovima ispred sebe, a ima jedno zanimljivo razmišljanje.

Gustafsson je nastupio samo po jednom u 2016. i 2017. godini. Dok prošlogodišnji nastup i pobjeda nad Janom Blachowiczem nisu bili toliko impresivni, ovogodišnja dominacija nad Gloverom Teixeirom je dokazala kao je “The Mauler” i dalje šampionski materijal. Sad kada je riješio zdravstvene probleme biti će još opasniji i postavlja se pitanje protiv koga bi se to mogao boriti iduće.

“Cormier ima pojas i naravno da se želim ponovno boriti protiv njega jer želim pojas kod sebe. No, za mene je Jon Jones pravi prvak, jer je jednostavno uništio svakoga u diviziji. Nitko nije uspio postići ono što je on. Za mene je on pravi prvak, iako priznajem i poštujem Cormiera kao trenutnog prvaka. On je dobar tip, odličan borac i jedini poraz mu je od Jon Jonesa. Tako da je on svakako ozbiljna priča i materijal za prvaka”, rekao je Gustafsson i time je veoma iznenadio cijelu MMA javnost. Za Jonesa se do veljače neće znati ništa o potencijalnoj suspenziji, budući da je za onda odgođeno saslušanje, a i njegov tim tvrdi kako će dokazati njegovu nevinost u slučaju pada na turinabol.

Kada je Jones savladao Cormiera na UFC 214, Gustafsson se odmah počeo pripremati za dugo očekivani revanš, no nakon Jonesovog doping pada je postalo očito kako protiv prvaka Cormiera izazivač vjerojatno postaje Volkan Oezdemir. Tako se Gustafsson odlučio riješiti svoje zdravstvene probleme, a o Jonesu je još rekao:

 “Nisam bio šokiran niti iznenađen, bilo mi ga je žao. To je loše za njega i loše za sport. Nove stvari dolaze svaki dan i svakome se može dogoditi pa me nije iznenadilo. On je i dalje zvijer, nitko nije napravio ono što je on, pogledajte što je napravio Cormieru, neovisno o tome što je pao na doping. No, on neprestano radi neke pogreške i mogu samo reći da mi ga je žao. Želim da se vrati, ali morati će prestati raditi te stvari koje radi. Ukoliko se uspije vratiti, uvjeren sam kako će biti čist.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI