Gustafsson, Johnson, Mousasi, Hendo, Bader i Davis u "Road to the Octagon"! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.01.2015 20:03h Autor:

Alexander Gustafsson i Jon Joes

Alexander Gustafsson, Anthony Johnson, Gegard Mousasi, Dan Henderson, Phil Davis i Ryan Bader glavne su zvijezde UFC eventa koji se u subotu održava u Stockholmu. Njih četvorica su i glavne zvijezde fenomenalnog "Road to The Octagon" dokumentarnog filma u produkciji UFC-a.

Stockholm će u subotu ugostiti 30.000 gledatelja, koji će uživati u borbama. No, što borci sve moraju proživjeti, kroz kakve treninge i kakve psihičke probleme prolaze prije nego što dobiju priliku uči u taj kavez i pokazati što znaju i mogu? Upravo odgovore na ta pitanja donosi Road to The Octagon.

Alexander Gustafsson napokon je prihvatio poraz od Jona Jonesa i svjestan je da mora savladati Johnsona da bi dobio drugu priliku da potvrdi ono što smatra da je napravio već prvi puta, da je bolji od prvaka. Imao je tešku godinu, no sad je ovdje i spreman da se dokaže pred svojim navijačima. Nijednog borca u povijesti UFC-a nije bodrilo toliko ljudi odjednom, a Alex ima sve ispred sebe da napravi ono što njegovi sunarodnjaci od njega očekuju.

No, Anthony Johnson je težak ispit. Napokon u kategoriji koja mu odgovara i za sada izgleda impresivno. Sigurno će biti težak ispit, a treninzi sa Rashadom Evansom samo pomažu.

Dan Henderson i Gegard Mousasi imaju jednu zajedničku karakteristiku, iako je između njih čak 15 godina razlike. Obojica su legende u Japanu. Henderson je jedan od najvećih boraca Pridea, gdje je Mousasi započeo svoj borilački put, da bi postao Dream, pa Strikeforce prvak te na kraju završio u UFC-u. Obojica imaju po 42 profesionalne borbe iza sebe, a ovog puta se sastaju u Švedskoj na UFC-u. Mousasi traži dokaz da je borac iz samog vrha, a Hendo dokaz da s 44 godine još uvijek može nastupati na visokoj razini.

A već dugo jedan susret dva hrvača nije izazvao toliko zanimanja kao onaj Ryana Badera i Phila Davisa. Ova dva Amerikanca bore se za potvrdu mjestu u Top 5 poluteške kategorije i za mjesto u vjerojatno idućem "title eliminatoru". Nema favorita, nema prednosti, nema pravih prognoza. Odlučit će onaj tko taj dan bude bolji, spremniji i odlučniji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI