Gustafsson će morati platiti kaznu zbog nošenja antidoping majice na vaganju za UFC 232

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.12.2018 20:23h Autor:

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson je poslao jasnu poruku Jonu Jonesu i UFC-u kada se na ceremonijalnom vaganju za večerašnji UFC 232 pojavio s majicom na kojoj je prekrižena riječ “doping.”

Šveđanin je tako bocnuo Jonesa u čijem su organizmu pronađeni tragovi nedozvoljene supstance samo nekoliko tjedana prije eventa iako to nije spriječilo UFC da pronađu komisiju koja će ipak sankcionirati borbu te je čitav UFC 232 preseljen iz Las Vegasa u okrug Los Angelesa.

No svoj potez Gustafsson će skupo platiti, na što je podsjetio Ali Abdelaziz. Poznati MMA menadžer koji zastupa UFC- ovog prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova na Twitteru je napisao da će “The Mauler” zbog nošenja majice platiti kaznu u iznosu od 10 000 do 30 000 dolara.

Stvar je u tome da je Gustafsson prekršio sponzorski ugovor između Reeboka i UFC- a prema kojem su borci na svim događanjima koja organizira promocija, što uključuje i vaganje, dužni nositi isključivo službenu Reebok opremu.

Isti je prekršaj počinio Donald Cerrone 2016. kada se u Octagonu pojavio s modificiranim Reebokovim hlačicama na koje je zakrpao komad svojih starih hlačica za što je bio kažnjen tako što su mu odbili dio sponzorskog novca koji Reebok isplaćuje svakom borcu za nastup.

Gustafsson i Jones glavna su borba UFC-a 232 koji se noćas održava u The Forumu u Inglewoodu. Ulog će biti upražnjeni pojas prvaka poluteške kategorije kojeg se bivši prvak Daniel Cormier danas i službeno odrekao

Cormier se osobno odrekao titule u poluteškoj: Nećete mi ju oduzeti, to si neću dozvoliti

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI