Gustafsson će event u Stockholmu predvoditi borbom protiv Smitha

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.03.2019 14:16h Autor:

Gustafsson vs. Smith

Više izvora prenijelo je informaciju kako bi protivnik Alexandera Gustafssona, na Fight Nightu koji se krajem proljeće održava u Stockholmu, trebao biti Anthony Smith. To bi značilo da ćemo 1. lipnja gledati međusobnu borbu dva posljednja izazivača poluteške kategorije.

Spomenutu informaciju prenio je Brett Okamoto, na web stranicama ESPN-a. Prema njoj su se Gustafsson i Smith verbalno dogovorili oko spomenute borbe. Bit će to šesti UFC eventu u Stockholmu te treći u nizu i četvrti ukupno kojeg će predvoditi neupitno najveća švedska MMA zvijezda. Na tri prethodna je upisao pobjede nad Thiagom Silvom i Gloverom Teixeirom te poraz od Anthonya Johnsona.

Smith je prošlog vikenda poražen od Jona Jonesa u borbu za titulu prvaka, a hrabro je u tom meču izdržao svih pet rundi. Najavio je kako nije odustao od titule te da vjeruje kako će izboriti još jednu priliku. Teško je zamisliti bolji put do nje nego preko borca koji je i dalje nominalno broj 1 izazivač, ako ne brojimo Daniela Cormiera, kojeg je UFC ubacio na prvo mjesto ljestvice. Gustafsson je od Jonesa izgubio uvjerljivo te će njemu svakako trebati više vremena da izbori novu priliku, posebno dok “Bones” drži pojas prvaka. Njegova će misija za to vrijeme biti čuvati svoj status broja 2 kategorije.

Ovo dolazi pomalo kao iznenađenje, budući da je sve vodilo tome kako će Gustafsson event predvoditi borbom protiv Coreya Andersona. Čak su to isto i dogovorili dopisivanjem protiv Twittera. No, ne bi se trebalo čuditi ukoliko Smitha smatra atraktivnijom, a ujedno i lakšom borbom. Posebno u ovim trenucima, kada mu je pobjeda svojevrsni imperativ. Ništa još nećemo zaključivati do konačne objave, no sve vodi tome da će biti upravo ovako kako je prenio Brett Okamoto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI