Gunnar Nelson otkrio koliko je ozbiljna njegova ozljeda koljena

UFC 30.04.2018 10:17h Autor:

Gunnar Nelson

Gunnar Nelson doživio je ozljedu koja ga je udaljila od nastupa na Fight Nightu u Liverpoolu, gdje se trebao boriti protiv Neila Magnya u sunaslovnoj borbi eventa.

Kada smo u subotu objavili kako je Nelson doživio ozljedu zbog koje će morati otkazati borbu, nismo znali ništa više osim toga kako je riječ o ozljedi koljena. Uvijek kada se spominje koljeno, prvi je strah vezan uz križne ligamente, ozljedu koja borce zna ostaviti izvan pogona do godina dana pa čak i više. Čekalo se da Nelson otkrije o čemu je riječ, a sada je to napokon poznato.

“Nažalost, morao sam se povući iz dogovorene borbe protiv Neila Magnya, koju sam trebao odraditi 27. svibnja u Liverpoolu. Prošlog sam vikenda ozlijedio koljeno i već se pripremam za operaciju. Neće me biti između osam i deset tjedana. Ispričavam se obitelji, timskim kolegama, protivniku i fanovima”, napisao je Gunni u prvom dijelu svog službenog obraćanja. Iz ovog možemo zaključiti kako ozljeda ipak nije ozbiljna koliko su se mnogi pribojavali.

Ipak, njemu ovo teško pada i s osobne strane, budući da se nije borio od ljeta prošle godine, kad je doživio brzi poraz od Santiaga Ponzinibbia. U toj borbu nije stigao gotovo ništa pokazati i zbog toga je postajao žal, ali i motivacija da u idućoj borbi napravi nešto što će kvalitetno odjeknuti. Sad će za tu priliku vjerojatno morati pričekati kraj ljeta ili početak jeseni.

“Meni je ovo težak udarac i ne mogu doći do riječi kojima bih opisao koliko sam razočaran. Stvarno sam se osjećao dobro, trening kamp je izgledao sjajno, zapravo je sve bilo savršeno dok se to nije dogodilo. Znam da je ovo takav posao i da su ozljede onaj nesretni dio svega, a one su neizbježne pokraj svega što fizički činimo svom tijelu. Nastaviti ću napredovati kao borac, čak i dok nisam u pogonu i vratiti ću se što prije mogu.”

29-godišnji Nelson u dosadašnjoj karijeri ima skor 16-3-1, dok je kao UFC borac slavio sedam puta, uz tri poraza. Bolji od njega bili su Rick Story, Demian Maia i spomenuti Ponzinibbio, a njegove najveće pobjede svakako su Alan Jouban i Zak Cummings. U pitanju je jedan od općenito najboljih europskih grapplera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI