Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Gunnar Nelson: Nikad se nisam prilagođavao protivniku | Fight Site

Gunnar Nelson: Nikad se nisam prilagođavao protivniku

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2014 20:34h Autor:

Gunnar Nelson

Gunnar Nelson, neporaženi islandski MMA borac, u subotu će po treći put nastupiti na nekom UFC-ovom eventu, a to će, kao i prethodna dva puta, biti u Velikoj Britaniji. Tim povodom je u Londonu dao nekoliko izjava za novinare.

Gunnar Nelson (11-0-1, 2-0 u UFC-u) vraća se u UFC-ov kavez nakon više od godinu dana. Ovaj borac je, od samog dolaska u najjaču svjetsku organizaciju proglašavan jednim od najvećih potencijala, posebno što se tiče europskih boraca. Sada ima priliku doći do treće pobjede u UFC-u, a s druge strane biti će Omari Akhmedov (12-1), Dagestanac koji je impresivno debitirao u UFC-u u studenom, nokautiravši Brazilca Perpetua u borbi večeri.

"Akhmedov je borac specifičnog stila, no nikad se nisam prilagođavao protivniku. Vrlo je eksplozivan borac, čudnog i neočekivanog timinga, no spreman sam na to i dobiti ću borbu na svoj način", rekao je Nelson o svom protivniku te dodao nešto o radu kroz godinu dana: "Najviše sam radio na udaračkim tehnikama i siguran sam da sam tu napredovao. Na početku karijere bio sam udarač, no onda sam radeći grappling zavolio taj stil borbe, no moram postati kompletan borac i to namjeravam."

Nelson je imao operaciju koljena, pa je novinare zanimalo da li je došlo do nekih promjena na njegovom tijelu, no islandski borac je odgovorio: "Nema nikakvih promjena, osjećam se odlično i ne osjećam nikakve poteškoće. Radio sam na sebi i na nekim tehnikama i moje tijelo sam unaprijedio tim vježbama, nema nikakvih poteškoća, osjećam se sjajno."

Iako s 180 centimetara visine, Nelson nije nizak velteraš, nego u sredini kategorije, mnogi ga nagovaraju za spuštanje u laku kategoriji, tj. da bi tamo lakše mogao doći do vrha, no Nelson i tu ima razloge zašto želi ostati velteraš: "Volim jesti, volim uživati u životu i svime što ide s tim. Nije problem boriti se protiv viših boraca, jednostavno navikneš, postaviš se tako, prilagodiš taktiku tome i ne vidim nikakav problem. I niži borbi imaju nekih svojih prednosti u odnosu na više, treba ih samo znati iskoristiti."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI