Guida se obratio Baracku Obami – što je točno želio postići?

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.04.2015 10:24h Autor:

Obama i Guida

Prva osoba iz UFC rostera koja je spomenula ime američkog predsjednika Baracka Obame nakon Jacoba Volkmanna (to nije prošlo dobro) jest Clay Guida. I to u intervjuu nakon sinoćnjeg nastupa na UFC Fight Night 63 eventu. Guida je prebio Peraltu i onda – zbunio fanove onime što se mislilo da je politička poruka.

No, "The Carpenter" je kasnije ponovio svoje riječi na press konferenciji i objasnio o čemu se radilo.

Što je točno rekao Guida?

"Sretan Uskrs svakome tko je došao ovdje jer je to vrlo bitan sveti vikend. Znam da je trenutačno Final Four, uz svo poštovanje prema gospodinu Obami, ne znam da li negdje igra golf, ali nadam se da se bavi bitnim stvarima. Ali nemojte zaboraviti na najbrže rastući sport na svijetu, UFC. A sve je ionako krenulo s hrvanjem", rekao je Guida.

A što je točno mislio?

"Kao što sam rekao, zaželio sam svima sretan Uskrs je bez velikog čovjeka na nebu, ništa ne bi bilo moguće. A Obami sam poručio da bi bilo lijepo da dođe u Fairfax ovdje u Virginiju što je tu u njegovom susjedstvu i da gleda najbrže rastući sport na svijetu. Znam da bi mnogo fanova voljelo vidjeti njega i njegovu ženu u publici. Možda dođe na neki drugi event", objasnio je Guida i dodao:

"Nisam bio bezobrazan, ali ovo je najbrže rastući sport na svijetu. Bilo bi lijepo vidjeti neka veća imena, bitne ljude u državi koji nas malo podržavaju. Poštujem svakoga, ali ovo je bitan sport koji raste tako brzo. Nismo bez razloga na FOX-u. Htio sam mu reći da smo u Fairfaxu – malo niže od njega."

I zaista, iako je vidljiv veliki napredak posljednjih godina, većina "politike" i dalje potpuno ignorira MMA jer smatraju da im to ne bi bilo dobro za njihove karijere. Prave se kao da MMA ne postoji, a mnogi pokazatelji otkrivaju da se slobodna borba u SAD-u popularnošću približava nekim "main stream" sportovima. Možda će i Obama nakon ovog poziva doći na neku od UFC priredbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI