Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
GSP u trećoj rundi gušenjem uspavao Bispinga i došao do svoje druge UFC titule | Fight Site

GSP u trećoj rundi gušenjem uspavao Bispinga i došao do svoje druge UFC titule

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2017 06:02h Autor:

Georges St-Pierre

I treći UFC prvak ostao je bez pojasa na UFC 217 eventu, koji će ostati poznat kao event kada su padali prvaci. Georges St-Pierre prošao je pravu raznoliku vožnju kroz tri runde te je slavio gušenjem, kojim je upornog Michaela Bispinga poslao na spavanje. 

Glavna borba eventa bila je na kraju najbolja i najuzbudljivija, uz pregršt akcije i preokreta. Michael Bisping na kraju je ostao bez titule, koju je uspio samo jednom obraniti, a Georges St-Pierre postao je četvrti čovjek u povijesti koji je osvajao UFC titulu u dvije različite kategorije.

GSP je odlično otvorio ovu borbu, a njegovo kretanje bilo je jednostavno poezija. Podsjetio je na svoje najbolje dane kada se činilo kao da lebdi kavezom i bilo je užitak gledati takav nastup. To je sve rezultiralo rezerviranijim Michaelom Bispingom, koji je tražio borbu sporijeg tempa. Nadao se Britanac da će se GSP umoriti te je to i dočekao, no prije toga je bio dva puta ugrožen. Prvi puta je to bilo malo nakon što je prošla polovica prve runde, kada je pogođen superman udarcem u bradu, no samo je zateturao i nije završio na zemlji. Drugi puta je to bilo na samom kraju runde, kad GSP prvo pogađa seriju, a onda ju veže high kickom i time osigurava rundu u svoju korist.

Ipak, u drugoj se rundi vidi spomenuti GSP-ev umor i Bisping počinje preuzimati konce borbe. Podiže tempo na razinu koja njemu odgovara, a kickovima uspješno izbacuje GSP-a iz balansa. Desni direkt sredinom runde je udarac koji prvi puta Kanađanina dovodi u probleme, iz kojih se on izvlači pokušajem rušenja, koje je bilo uspješno, no Bisping se već nakon dvadesetak sekundi diže na noge i kontrolira situaciju do kraja runde.

Čini se kako se GSP ipak uspio dovoljno odmoriti da u treću rundu krene prema planovima. Iskoristio je nepažnju Bispinga i odmah ga ruši te pola runde provodi u gornjoj poziciji. Ipak, primio je značajnu štetu, budući da mu je Bisping laktovima uspio razbiti arkadu te se sredinom runde oba borca ustaju podosta krvavi. GSP je ipak bolji u stand upu, dok sada Bisping izgleda umoran. To se tako i potvrdio, jer nešto više od minutu prije kraja runde, sjeo je lijevi kroše i Bisping je na podu. GSP ga napada, no engleski borac je sve udarce izdržao. Mislilo se da će se vratiti u borbu, no GSP onda u maniri najvećeg svih vremena koristi priliku, dolazi Bispingu s leđa i hvata gušenje. Spustili su se na pod, Bisping je svim silama pokušavao ostati u borbu, no na kraju je zaspao i tako je morao prepustiti svoj pojas danas boljem borcu. Borcu koji je otišao kao prvak i kao takav se vratio.
Georges St-Pierre def. Michael Bisping – SUB (R3, 4:20)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI