Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
GSP: TRT je sprdačina i trebao je odavno biti zabranjen | Fight Site

GSP: TRT je sprdačina i trebao je odavno biti zabranjen

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.03.2014 09:12h Autor:

Georges St-Pierre

Iako je u (privremenoj) borilačkoj mirovina, Georges St-Pierre s vremena na vrijeme reagira na neke stvari u MMA svijetu. Tako je ovog puta dao izjavu nakon ukidanja dozvole za korištenje testosteronske terapije.

GSP je uvijek bio glasan borac protiv dopinga, nekad čak i preglasan, no pokazivao je da je podosta emotivan oko takvih stvari i da mu to predstavlja vrlo bitnu stvar u životu. Zato nije mogao ostati bez mišljenja nakon što je TRT, odnosno "legalni doping" napokon postao ilegalan.

"Trebalo se to učiniti već odavno, nema nijednog drugog sporta koji to dozvoljava. To je sprdačina! Za naš sport, ne želim optuživati individualce, kao ni organizaciju, nikad nisam bio takav. Kriv je sistem. Jedan od razloga mog odlaska bio je što sam vidio da stvari izmiču kontroli. Probao sam nešto učiniti, no nisam uspio i sve me to ispraznilo. Treba se uvesti bolje testiranje, posebno kada se netko bori za titulu", rekao je bivši prvak i legenda ovog sporta.

Na kraju je GSP dodao i jednu usporedbu: "Ljudi koji dopingirani osvajaju biciklistička natjecanja, bez tog dopinga ne bi bilo u prvih 40. A u biciklizmu poraz znači puno, izgubiš samopouzdanje i novac. U borbi znači još više, osim što izgubiš to dvoje, gubiš još i na svojoj osobnosti, dolazi i do cerebralnih poteškoća i sl. UFC treba prvi povući pravi poraz, a onda će to slijediti i ostale organizacije."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI