Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
GSP: Svakom borbom, motivacija mi je bivala sve manja | Fight Site

GSP: Svakom borbom, motivacija mi je bivala sve manja

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2014 18:32h Autor:

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre, UFC-ov legenda i dugogodišnji prvak u velter kategoriji, trenutno se nalazi u Berlinu gdje će biti u kutu svoj prijatelju i trening partneru, Francisu Carmontu. Tim putem nije mogao izbjeći pitanja brojnih novinara, o njemu samom te o stanju u velter kategoriji unutar UFC-a.

"Situacija u velteru nikad nije bila zanimljivija. Imamo nekoliko ozbiljnih kandidata za naslov i vrlo je uzbudljivo pratiti kako će se to sve odviti. Također, ima i nekoliko novim momaka koji su svakom borbom sve bolji. Sretan sam što je to tako te sam također sretan što je moj prijatelj i trening partner Rory MacDonald jedan od njih. Mislim kako će on ostvariti dobar uspjeh, vjerujem da će postati prvak", prokomentirao je GSP stanje u kategoriji u kojoj je godinama vladao.

Naravno, nije mogao izbjeći pitanje o tome što ga je natjeralo na povlačenje iz sporta, odnosno pauzu, za koju još uvijek ne zna do kad će potrajati. Objasnio je: "Bit ću vam iskren, radim ovo jako dugo tj. od svoje 19. godine. Sad mi je 33. Kad sam se borio protiv Condita bio sam gladan pobjede i jako sretan što sam tamo i što se borim. Protiv Diaza to je već bilo malo, no posljednji kamp, kad sam se pripremao za Johnnya Hendricksa, jednostavno više nije bilo tog osjećaja, nisam mogao doći do prave motivacije. Pao sam u tom pogledu i morao sam se povući. Moram se maknuti od tog svega da bi mi se vratila ona stara glad, da bih ponovno imao onakvu istu motivaciju za treninge i borbe."

Nastavio je još detaljnije. "Nije jednostavno, tu je svaki dan ista rutina, isti proces i jednostavno vam dosadi, ostanete bez volje, želite raditi neke druge stvari. Moram se pobrinuti za neke druge stvari u mom životu, da budem zadovoljan njima. Jednom kad to postignem, možda, ali trenutno je to uistinu možda, se vratim borbama. Ne mogu vam reći ni da niti ne, jer uistinu ni sam nisam siguran kako će to završiti."

Prije odluke o nastavku, prvo mora proći oporavak. "Prije sedam tjedana imao sam operaciju ligamenata koljena i oporavak teće dobro, no jednostavno ne smijem o ničemu razmišljati. Naravno da želim da to prođe što brže i da što prije dođem u dobru formu i vratim osjećaj. No, dok se to ne dogodi, jednostavno ne smijem razmišljati o ničemu što ima veze s borbama. Imao sam istu operaciju na drugom koljenu i sve je završilo super, pa vjerujem da će biti i s ovim. Nakon ovog ću imati dva zdrava koljena i bit će to super", rekao je za kraj najbolji kanadski borac u povijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI